Chiefs a Eagles víťazne. Patriots šokovali Bills, Belichick vyhral 300. zápas kariéry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chiefs a Eagles víťazne. Patriots šokovali Bills, Belichick vyhral 300. zápas kariéry

Aktualizované
Belichick (vpravo) mieri na rekord v počte výhier.
Belichick (vpravo) mieri na rekord v počte výhier.Profimedia
Kansas City vyhral už šiesty zápas v rade a spoločne s Philadelphiou má najlepšiu bilanciu v celej NFL (6-1). Eagles totiž dokázal zastaviť skvelú ofenzívu Miami a mohli sa opäť radovať. Veľké prekvapenie sa zrodilo v New Englande, kde po dramatickom priebehu prehralo favorizované Buffalo.

New Orleans Saints - Jacksonville Jaguars 24:31

Jacksonville natiahol sériu výhier už na štyri, z toho dvakrát uspel v Londýne, kde odohral dve stretnutia. V prvom polčase dokázal svoje kvality dvomi behovými touchdownami running back Etienne.

Domácich síce držal na dostrel iba kicker Grupe, no vo štvrtej štvrtine sa k nemu pridal konečne touchdownom Hill, zakrátko aj Thomas, ktorého skórovanie potvrdil za dva body Kamara. Napriek tomu nerozhodný stav 24:24 rozhodol skvelým behom Kirk. Jaguars majú bilanciu 5-2, New Orleans si ju zhoršil na tri výhry a štyri prehry.

Baltimore Ravens - Detroit Lions 38:6

Mal to byť jeden z najvyrovnanejších zápasov kola, ale Detroitu úplne odišla ofenzíva. Veľmi dlho nevedel získať ani prvý down a zároveň inkasoval jeden touchdown za druhým, keďže hráčom Baltimoru vyšlo všetko, na čo siahli. Darilo sa im po zemi aj vzduchom, behom sa presadil aj hviezdny rozohrávač Jackson.

Ravens po polčase vyhrávali už 28:0 a o všetkom bolo rozhodnuté. Aby toho nebolo málo, tak škaredé zranenie bedrového kĺbu si privodil mladý running back hostí Ibrahim. Detroit si k piatim výhram pripísal druhú prehru, Baltimore má rovnakú bilanciu.

New England Patriots - Buffalo Bills 29:25

Trápiaci sa New England prekvapivo porazil veľkého favorita v nesmierne zaujímavom stretnutí plnom zvratov. Patriots v domácom Foxborough viedli po polčase 13:3, keďže ich podržala defenzíva, čo bola najväčšia slabina mužstva počas predošlej série troch prehier.

Domáci priebežne kontrolovali vedenie, aj keď Buffalo dosiahlo touchdown v tretej štvrtine. Na začiatku poslednej časti hry upravoval na priebežných 22:10 skórovaním Bourne, no nevyšlo potvrdenie za dva body, zatiaľ čo Bills zabrali.

Vďaka dvom touchdownom Diggsa a rozohrávača Allena, ako aj celkovo trom bodom za potvrdenia otočili skóre v čase, keď do konca zápasu ostávali necelé dve minúty. Dvanásť sekúnd pred koncom však Jones našiel v end zóne Gesického a New England prekvapivo zaknihoval druhú výhru v sezóne. Buffalo prehralo už tretí raz. Tréner Bill Belichick sa ako tretí tréner histórie dostal na magickú hranicu 300 výhier v NFL. Pred sebou má ešte dvojicu Don Shula (328) a George Halas (318).

Kansas City Chiefs - Los Angeles Chargers 31:17

Patrick Mahomes odohral ďalší výborný zápas, keď nazbieral celkovo 424 nahádzaných yardov a štyri prihrávky na touchdown, čím predĺžil šnúru výhier Kansasu už na šesť. Od prehry v úvodnom kole nenašiel obhajca premožiteľa. Travis Kelce zachytil 179 yardov, raz skóroval. Výborne hral Pacheco, ktorý si takisto pripísal jeden touchdown.

Chargers síce držali so súperom krok, ale druhú štvrtinu prehrali 14:21 a v druhom polčase padlo už len sedem bodov v prospech víťaza. Hosťujúci rozohrávač Herbert bol až päťkrát sackovaný. Chiefs sú s bilanciou 6-1 najlepším tímom konferencie AFC, zatiaľ čo Chargers zaknihovali už štvrtú prehru.

Philadelphia Eagles - Miami Dolphins 31:17

Philadelphia dokázala vymazať najväčšie ofenzívne hviezdy Miami a najčastejšie skórujúcemu mužstvu NFL dovolila iba sedemnásť bodov. Vpredu znova žiaril rozohrávač Hurts, ktorý jeden touchdown sám skóroval, aby v end zóne našiel Goederta a Browna.

Eagles sa rýchlo oklepali po prekvapivej prehre spred týždňa a rovnako ako Kansas majú bilanciu 6-1, čiže ide o dva najlepšie tímy súťaže. Philadelphia je lídrom konferencie NFC. Dolphins prehrali druhý duel v ročníku, skórovali najmenej bodov.

Ostatné výsledky 7. kola:

Chicago Bears - Las Vegas Raiders 30:12

Indianapolis Colts - Cleveland Browns 38:39

New York Giants - Washington Commanders 14:7

Tampa Bay Buccaneers - Atlanta Falcons 13:16

Los Angeles Rams - Pittsburgh Steelers 17:24

Seattle Seahawks - Arizona Cardinals 20:10

Denver Broncos - Green Bay Packers 19:17

Minnesota Vikings - San Francisco 49ers 22:17