Knicks nevyužili možnosť vyradiť Philadelphiu, žiaril Maxey. Cleveland krok od postupu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Knicks nevyužili možnosť vyradiť Philadelphiu, žiaril Maxey. Cleveland krok od postupu

Maxey odohral skvelý zápas a Philadelphia zachránila sériu.
Maxey odohral skvelý zápas a Philadelphia zachránila sériu.AFP
Basketbalisti Philadelphie 76ers sa vyhli vypadnutiu v prvom kole play-off zámorskej NBA. Na palubovke New Yorku Knicks vyhrali 112:106 pp aj vďaka 46 bodom Tyresea Maxeyho (23).

New York - Philadelphia 106:112 pp

/stav série 3:2/

Philadelphia bola na pokraji vyradenia, necelú polminútu pred koncom zápasu prehrávala 90:96. Maxey sa ale vzoprel. Najprv premenil trojku s faulom a potom čo na druhej strane Josh Hart premenil len jeden trestný hod, trafil ďalšiu ťažkú trojku z veľkej diaľky a zariadil predĺženie. Pomohol tomu aj Nicolas Batum, ktorý v poslednej sekunde zablokoval záverečný pokus domácich o rozhodujúci kôš.

"Len mi bežalo myslí, že musím nájsť spôsob, ako nám zaistiť prežitie. Proste sme museli vyhrať," povedal Maxey. "Bolo na ňom vidieť, že nechce skončiť a že pokojne ponesie na chrbte celý tím. Tak som sa mu snažil dodať ešte viac odvahy, aby si bral strely," doplnil tréner Sixers Nick Nurse.

V predĺžení síce Maxey prvé dve strely minul a domáci šli do päťbodového vedenia, ale potom ďalšou trojkou znížil a spoluhráči dokonali obrat. Joel Embiid k tomu prispel triple doublem za 19 bodov, 16 doskokov a 10 asistencií. Knicks nestačilo ani 40 bodov Jalena Brunsona.

Milwaukee - Indiana 115:92

/stav série 2:3/

Príležitosť na postup nevyužila ani Indiana, ktorá prehrala v Milwaukee 92:115 a vedie 3:2 na zápasy. Po 29 bodov za domácich zaznamenali Khris Middleton a Bobby Portis. Obaja mali aj double double s dvanástimi (Middleton) a desiatimi (Portis) asistenciami. Ich tím, ktorí zužujú zranenia, tak udržal pred domácim zápasom nádej na postup.

Cleveland - Orlando 104:103

/stav série 3:2/

Cleveland sa dostal v piatom zápase do vedenia 3:2 po tesnom triumfe 104:103 nad Orlandom. Päť sekúnd pred koncom zabránil hosťom skórovať Evan Mobley, ktorý zablokoval pokus Franza Wagnera. Najviac bodov mal za domácich práve Mobley.