Oktagon sa vracia do Nemecka. Životný zápas pre Broža, v akcii aj Keita a Langer

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oktagon sa vracia do Nemecka. Životný zápas pre Broža, v akcii aj Keita a Langer

Keita naposledy bojoval v decembri.
Keita naposledy bojoval v decembri.Oktagon MMA
Organizácia Oktagon MMA už v sobotu 4. apríla uskutoční ďalšie podujatie v Nemecku. Festhalle vo Frankfurte privíta turnaj s poradovým číslom 57, na ktorom uvidíme aj niekoľkých domácich zástupcov.

Českých fanúšikov bude azda najviac zaujímať hlavný ťahák, v ktorom sa predstaví obľúbený Miroslav Brož v dueli s hviezdou nemeckej MMA scény Christianom Eckerlinom. Ten je zvyknutý na luxusný životný štýl, bojové športy sú pre neho hlavne záľubou a na konte má 15 výhier. V Oktagone pôjde o jeho piate vystúpenie, na konte má dve výhry, jednu prehru a no-contest.

Tridsaťpäťročný Brož zaznamenal skalp ďalšieho nemeckého obľúbenca fanúšikov Jungwirtha a pochváliť sa môže sériou siedmich víťazstiev v rade na domácej scéne. Inkvizítor si však uvedomuje, že jeho čas v klietke sa chýli ku koncu. Záver kariéry si tak chce poriadne užiť, o čom hovoril aj v rozhovore pre náš portál.

"Čoskoro budem mať 36 rokov a v sebe mám tak 2-3 dobré zápasy. Ďalej to už asi nepôjde. Idem od zápasu k zápasu, túžim mať čo najlepšie súboje, tvrdé merania síl a nech sa deje vôľa božia. Chcem sa pobiť. Na tituly už nemyslím, snažím sa urobiť dobrý zápas pre ľudí a pre seba, aby som z toho mal dobrý pocit. Chcem sa potom vrátiť k rodine a vedieť, že som urobil maximum," prezradil.

Brož na tituly nemyslí: Chcem sa pobiť

Odložené semifinále pyramídy Tipsport Gamechanger sľubuje lahôdku v podobe návratu Losene Keitu. Keď sa nemohol zúčastniť zápasu v pôvodnom termíne pre zranenie, fanúšikovia ho hlasovaním vrátili späť do hry. "Cítim sa skvele, liečba prebehla veľmi dobre. Všetko sa podarilo a ja sa už nemôžem dočkať, až tam budem. Som pripravený na 100%, možno dokonca na 200%," nevie sa dočkať návratu.

Jednoduché to ale mať rozhodne nebude. Jeho súperom bude Agy Sardari, holandská jednotka ľahkej váhy a dvojnásobný šampión Cage Warriors. Jeho kvality uznáva aj samotný Keita: "Je to jeden z najlepších bojovníkov v celej pyramíde, už sa neviem dočkať ako ho ukončím."

Slovenskí diváci budú fandiť Pavlovi Langerovi. Košický itčkár si získal srdcia fanúšikov svojím skromným vystupovaním a v minulosti zaznamenal priam rozprávkový vzostup, keď porazil mená ako Xavier či Poppeck. Odmenou bol pre neho titulový zápas s Karlosom Vémolom, ktorý sa však zmenil na nočnú moru. Októbrové extrémne rýchle KO za sedem sekúnd sa zapísalo do histórie Oktagonu. Jeho súperom bude po návrate Nemec Marc Doussis, ktorý zaznamenal všetkých 9 výhier pred limitom a oprieť sa môže o podporu domácich tribún.

S bilanciou 2-1 vstupuje do svojho tretieho zápasu v Oktagone Louis Glismann, šampión Dánska a organizácie GTFP, ktorý sa pohybuje v prvej stovke svetového rebríčka welterovej váhy. Majiteľ čierneho pásu v BJJ je špecialistom na submisie a protivníkov láme pred limitom, hlavne v 1. kole. Pozornosť celého sveta upútal v dueli s Melvinom van Suidamom, keď predviedol obrátenú omoplatu. Médiá ju označili za horúceho kandidáta na submisiu roka. Proti nemu však teraz bude stáť fighter, ktorý ešte nikdy žiadnej submissi nepodľahol - Poliak Lukasz Siwiec.

Celú zápasnícku kartu nájdete tu.