Giro videlo úspešný útok Pogačara na záverečnom kopci 2. etapy, Slovinec má ružový dres

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Giro videlo úspešný útok Pogačara na záverečnom kopci 2. etapy, Slovinec má ružový dres

Pogačar získal cenný triumf.
Pogačar získal cenný triumf.Profimedia
Slovinský cyklista Tadej Pogačar (25) zo stajne SAE Team Emirates triumfoval v nedeľnej 2. etape Giro d'Italia. Favorit podujatia zaútočil na záverečnom kopci 161 km dlhej trate v stúpaní na pútnické miesto Santuario di Oropa a v cieli mal 27-sekundový náskok pred dvojicou Dani Martínez (28) a Geraint Thomas (37). Slovinec sa zároveň obliekol do ružového dresu lídra celkovej klasifikácie.

Pogačara nevyviedol z miery ani defekt pred cieľovým kopcom (11 800 m, stúpanie 6,2 %) a manko rýchlo dohnal. Viac ako štyri kilometre pred páskou zaútočil a na jeho rozhodnutie nedokázal zareagovať žiadny z konkurentov.

To už mal svoj odvážny únik za sebou domáci jazdec Andrea Piccolo (EF Education–EasyPost), ktorý sa osamostatnil približne 50 km pred cieľom a súperi ho dostihli až v záverečnom stúpaní. Pogačar skončil v sobotnej úvodnej etape na treťom mieste, v nedeľu získal svoj prvý etapový vavrín na Gire v kariére.

Do druhej etapy už nenastúpil Holanďan Robert Gesink z tímu Visma-lease a bike, ktorý odstúpil pre zlomeninu ruky. Zranenie si privodil počas pádu v sobotnej prvej etape podujatia, zhruba 30 km pred cieľom.

Výsledky 2. etapy (San Francesco al Campo - Santuario di Oropa, 161 km):

1. Tadej Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates) 3:54:20 min

2. Daniel Martinez (Kol./Bora-Hansgrohe) +27s

3. Geraint Thomas (V. Brit./Ineos Grenadiers) +27s

Celkové poradie po 2. etape:

1. Tadej Pogačar 7:08:29 h

2. Geraint Thomas +45,4s

3. Daniel Martínez +45,4s