Prvý trénerský angažmán Van Persieho. Vicemajster sveta povedie od leta Heerenveen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvý trénerský angažmán Van Persieho. Vicemajster sveta povedie od leta Heerenveen

Van Persie získal trénerské skúsenosti aj pri mládeži Feyenoordu.
Van Persie získal trénerské skúsenosti aj pri mládeži Feyenoordu.Profimedia
Vicemajster sveta Robin van Persie (40) sa stane novým trénerom Heerenveenu, zmluvu podpísal na dva roky a tímu sa ujme v lete. Pre niekdajšieho útočníka Arsenalu, Manchestru United či holandskej reprezentácie pôjde o prvý angažmán v úlohe hlavného kouča na najvyššej úrovni.

Van Persie pred piatimi rokmi zavesil kopačky na klinec a začal študovať na trénerskú licenciu, pôsobil už ako kouč mládeže a asistent v prvom tíme Feyenoordu.

Počas hráčskej kariéry triumfoval s Feyenoordom v Pohári UEFA, s Arsenalom sa dostal do finále Ligy majstrov a s Manchestrom United získal anglický titul. S národným tímom má okrem striebra z MS 2010 aj bronz zo svetového šampionátu 2014.

"Rád by som pokračoval vo svojom rozvoji a úloha hlavného trénera s mojím cieľom skvele korešponduje," vyhlásil po podpise kontraktu. "Je to fantastická výzva, ako hlavný tréner budem môcť prispieť klubu k splneniu jeho športových ambícií," dodal.

Heerenveen je momentálne na 10. mieste v tabuľke Eredivisie a jeho posledným zápasom v sezóne bude nedeľňajší súboj so Spartou Rotterdam. S fanúšikmi sa po dueli rozlúči súčasný tréner Kees van Wonderen, ktorý svoje rozhodnutie odísť oznámil klubovému vedeniu v marci.