Európsky blockbuster. Niké liga má nového účastníka, východ čaká súboj na ostrie noža

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Európsky blockbuster. Niké liga má nového účastníka, východ čaká súboj na ostrie noža

Nad Košicami sa zmráka, ale navrátilec medzi elitu má stále všetko vo svojich rukách.
Nad Košicami sa zmráka, ale navrátilec medzi elitu má stále všetko vo svojich rukách.TASR/Flashscore
Niké liga uzavrela 8. kolo nadstavby. Keď si fanúšikovia mysleli, že je o všetkom podstatnom rozhodnuté, mýlili sa. Všetci. Minimálne boj o druhú i tretiu priečku bude zamotaný až do samého záveru. Rovnako tak si to na východe rozdajú o priamu záchranu. Nielen o tom sú najnovšie udalosti Flashscore Správ po uplynulom víkende.

Dramatický boj o Konferečnú ligu

Po prehre Ružomberka v Trnave je definitívne jasné, že baráž o Konferenčnú ligu (od novej sezóny sa "Európska" z názvu vynechá") sa tentoraz hrať nebude, takže v závere ročníka to bude nesmierne dramatická bitka, pričom všetko ostáva otvorené.

Smútok zavládol určite pod Urpínom, ale aj pod hradom Matúša Čáka. Obaja totiž túžili zúčastniť sa play-off zo skupiny o udrženie sa. Aktuálne je však v najlepšej pozícii Trnava s 54 bodmi a s rovnakým počtom aj tretia Žilina. Štvrtá Dunajská Streda stráca iba dva body. 

Situácia na prvých troch miestach.
Situácia na prvých troch miestach.Flashscore

Situácia je o to zaujímavejšia, že DAC v záverečných dvoch kolách privíta najskôr Spartak doma a nakoniec sa predstaví pod Dubňom. Trnava po vystúpení na Žitnom ostrove hostí pred svojimi fanúšikmi Podbrezovú, ktorá ťahá desaťzápasov bez víťazstva, z toho deväť v rade prehrala. Šošoni najbližšie doma hostia Ružomberok, ktorý už má v tejto sezóne splnené všetky ciele a definitívne skončí na piatej priečke.

Dunajská Streda môže výrazne zamotať boj o Európu.
Dunajská Streda môže výrazne zamotať boj o Európu.Flashscore

Karty sú rozdané jasne, každá strata bodov môže jeden z trojice tímov pripraviť o pohárovú Európu a hociktorý z týchto celkov to bude vnímať ako neúspech. Hoci sa spomínaná baráž hrať nebude, záver tohto ročníka sľubuje veľmi zaujímavú drámu. Jednoducho európsky blockbuster v priamom prenose!

Historicky postup Komárna do Niké ligy

Komárno po víkendovej výhre v Trebišove 3:1 definitívne spečatilo vysnený postup do Niké ligy. Klubu sa to podarilo premiérovo v histórii. O rozhodujúci gól sa postaral Tamás Németh. Tím z južného Slovenska má dve kolá pred koncom sedembodový náskok pred druhým Prešovom. Svojím spôsobom môže byť oživením najvyššej súťaže. 

Aktuálna tabuľka 2. ligy.
Aktuálna tabuľka 2. ligy.Flashscore

Uvidíme, kde bude hrávať domáce stretnutia, nakoľko štadión v Komárne zatiaľ nespĺňa normy pre potreby najvyššej súťaže. Špekuluje sa o Dunajskej Strede, čo by znamenalo, že Niké liga po roku znova nebude mať všetkých dvanásť účastníkov s vlastným štadiónom.

Východ na ostrie noža 

Budeme sa opakovať, ale kto by to bol tušil, že zverenci Jána Kozáka ml., s možnosťami klubu, sa dve kolá pred koncom budú strachovať o to, aby nemuseli bojovať o zotrvanie v najvyššej súťaži cez baráž. Možnosti klubu = nový štadión + fanúšikovia + financie + moderná infraštruktúra celkovo. Očividne to najpodstatnejšie nefunguje - skladba mužstva. Na ihrisku, hoci sa zdá, že tím má súboj pod kontrolou, často zlyháva v koncovke. Podobne ako pod Urpínom s Bystricou. Bod im ukradol Polievka

Tak čo, kto si zahrá baráž?
Tak čo, kto si zahrá baráž?Flashscore

Košičania zostali na 24 bodoch, ale na diaľku s nimi držia aj Michalovce. Pod vedením Františka Straku prehrali ešte len po druhý raz, keď sa vracali s prehrou 0:1 spod hradu Matúša Čáka v Trenčíne. Zemplínčania hostia v deviatom kole posledné Zlaté Moravce, ktoré na ich trávniku v histórii ani raz nevyhrali. Celok z metropoly východu cestuje na skalický Letňák. A posledné kolo? Vzájomný duel v Košickej futbalovej aréne. Už teraz sa nevieme dočkať!

Moment kola: Návrat Polievku s víťazným gólom

Róbert Polievka sa po zranení, ktoré utrpel ešte v polovici marca, vrátil po necelých dvoch mesiacoch na trávniky a nemohol si to predstaviť lepšie. Odohral 31 minút stretnutia proti Košiciam a v samom závere individuálnou akciou rozhodol o troch bodoch pre Banskú Bystricu.

Zároveň to bol jeho 12. gól v aktuálnej ligovej sezóne, čím sa dostal späť na čelo tabuľky strelcov. Rovnaký počet zaznamenal aj Barseghjan zo Slovana. Polievka má pred sebou ešte dva zápasy, aby bojoval o korunu kráľa kanonierov. Podstatné však je, aby sa dostal do čo najlepšej formy, pretože EURO sa blíži a určite by rád dostal reprezentačnú pozvánku.

Polievka bojuje o kráľa strelcov druhý rok po sebe.
Polievka bojuje o kráľa strelcov druhý rok po sebe.Flashscore

Gól kola: Matej Trusa

Hovorí sa, že to je pohoda, keď je pohoda. V prípade Mateja Trusu to zrejme platí dvojnásobne. Nielen individuálne, ale najmä tímovo. Dunajskostredčania ťahajú sériu siedmich stretov bez prehry. Dostali sa do výbornej formy, vďaka ktorej útočia na umiestnenie v TOP 3 a zároveň predkolo Konferenčnej ligy. Výrazne im k tomu pomáha 23-ročný útočník. Trusa prežíva životnú sezónu medzi mužmi.

V predchádzajúcom kole sa blysol hetrikom do siete Slovana. Cez víkend pomohol spoluhráčom víťazným zásahom v 62. minúte do siete Podbrezovej. Deviaty v ročníku bol efektný. Po individuálnej prácu Ramadana vľavo a jeho prudkom centri sa Trusa zavesil do vzduchu a v krkolomnej pozícii dopravil loptu do siete. (Vo videu od 03:10).