Budem bojovať ďalej, hlási ten Hag po fiasku. Mohlo to byť 7:0, reaguje legenda United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Budem bojovať ďalej, hlási ten Hag po fiasku. Mohlo to byť 7:0, reaguje legenda United

Ten Hag môže sezónu zachrániť len trofejou v FA Cupe.
Ten Hag môže sezónu zachrániť len trofejou v FA Cupe.Profimedia
Manažér Erik ten Hag (54) vzal na seba zodpovednosť za mizerný výkon Manchestru United, ktorý v pondelok prehral na pôde Crystal Palace 0:4, ale vyhlásil, že je stále tým správnym mužom, ktorý môže zmeniť situáciu v klube.

Palace dosiahol historicky prvé ligové double nad United vo veľkom štýle, keď Michael Olise skóroval dvakrát, zatiaľ čo Jean-Philippe Mateta a Tyrick Mitchell sa tiež presadili za The Eagles.

Po prehre zostali zverenci ten Haga na ôsmom mieste a hrozí im, že v Premier League skončia najhoršie v histórii a v budúcej sezóne sa nedostanú do európskych súťaží.

Budúcnosť Holanďana je otázna, keďže na Old Trafforde prebiehajú štrukturálne zmeny. Britský miliardár Jim Ratcliffe kúpil menšinový podiel a začiatkom tohto roka prevzal športovú kontrolu nad klubom.

"Je jasné a zrejmé, že nedosahujeme dostatočné výsledky. Nehrali sme tak, ako sme chceli, a to zďaleka nestačí," komentoval dianie po dueli.

Ten Hagove možnosti boli opäť narušené narastajúcim zoznamom zranených hráčov. Kapitán Bruno Fernandes prvýkrát v kariére vynechal klubový zápas pre zranenie a chýbala aj anglická reprezentačná dvojica Marcus Rashford a Harry Maguire. Provizórnu dvojicu stopérov Casemira a Jonnyho Evansa roztrhala rýchlosť a ofenzíva nebojácneho Palace.

"Rozhodne," reagoval ten Hag na margo toho, či verí, že je tým správnym mužom, ktorý povedie United vpred.

"Ak máme k dispozícii správnych hráčov, máme dobré mužstvo. Chýba nám však takmer celá zadná línia a tak máme problémy. Budem bojovať ďalej. Tím som pripravil najlepšie, ako som mohol. Nebolo to dostatočne dobré, zďaleka nie dosť dobré, takže za to musím prevziať zodpovednosť, ale nájdem energiu a pripravím tím na nedeľu."

Horšie by to mohlo byť pre ten Haga už cez víkend, keď na Old Trafford zavíta Arsenal, ktorý sa usiluje o titul. United v ére Premier League ešte nikdy neskončili mimo prvej sedmičky. Musia sa v nej umiestniť alebo poraziť Manchester City vo finále FA Cupu, aby sa kvalifikovali do pohárovej Európy.

Rozpačité skóre v Selhurst Parku však nie je počas vlády Holanďana bezprecedentné. Počas jeho prvej sezóny vo funkcii manažéra United prehral 0:4 v Brentforde, 0:7 s Liverpoolom a 3:6 vonku s Manchestrom City.

V tejto sezóne inkasovali jeho zverenci vo všetkých súťažiach 81 gólov, čo je najhoršia bilancia od ročníka 1976/77. Po sklamaní z predčasného vypadnutia z Ligy majstrov i Ligového pohára priniesla ten Hagovi určitú úľavu aspoň finálová účasť v FA Cupe.

Red Devils už nemajú postup do Európy skrz ligu vo svojich rukách.
Red Devils už nemajú postup do Európy skrz ligu vo svojich rukách.Flashscore

Miestenku v druhom finále za sebou si však zabezpečili len vďaka tomu, že prežili penaltový rozstrel proti druholigovému Coventry po tom, čo premrhali náskok 3:0 a remizovali po 120 minútach 3:3.

"Bolo náročné sa na to pozerať. Mohlo to byť 7:0," povedal legendárny stredopoliar United Paul Scholes o výkone Red Devils na pôde Palace.

Ratcliffova skupina INEOS už začala s personálnymi zmenami, ktoré, ako dúfajú, zvrátia desaťročie úpadku 20-násobného anglického šampióna. Novým technickým riaditeľom klubu bol vymenovaný Jason Wilcox, športovým riaditeľom sa má stať Dan Ashworth z Newcastlu a funkciu generálneho riaditeľa prevezme bývalý manažér Manchestru City Omar Berrada.