Prestrelka Keane vs. Haaland pokračuje. Správal sa ako rozmaznaný fagan, vraví Ír

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestrelka Keane vs. Haaland pokračuje. Správal sa ako rozmaznaný fagan, vraví Ír

Roy Keane sa nebojí skritizovať aj najväčšie mená svetového futbalu.
Roy Keane sa nebojí skritizovať aj najväčšie mená svetového futbalu.AFP
Útočník Manchestru City Erling Haaland (23) bol označený Royom Keanom za "rozmaznaného fagana", keď bývalá hviezda Manchestru United vystupňovala svoju slovnú vojnu s Nórom.

Keane v tejto sezóne viackrát kritizoval Haalanda a po sobotňajšom víťazstve City nad Wolves 5:1 sa ich spor opäť rozhorel. Haaland skóroval štyrikrát, keď sa City priblížilo k vedúcemu Arsenalu na rozdiel jedného bodu, pričom má zápas k dobru.

Zdalo sa však, že je frustrovaný, keď ho manažér Citizens Pep Guardiola v záverečnej fáze duelu na Etihad Stadium vystriedal. Guardiola neskôr povedal, že Haaland bol nahnevaný na rozhodcov, no Keane rýchlo útočníka pokarhal.

Nórsky útočník Manchestru City Erling Haaland strelil proti Wolves štyri góly.
Nórsky útočník Manchestru City Erling Haaland strelil proti Wolves štyri góly.AFP

"Videli sme, ako Haaland odchádzal nie príliš spokojný. Správal sa ako rozmaznaný fagan," poznamenal Keane pre Sky Sports v úlohe komentátora počas nedeľňajšieho víťazstva Liverpoolu nad Tottenhamom.

"Keď máte spory s manažérom a zrejme ste najväčšou hviezdou, nepomáha vám, že výsledky nejdú podľa vašich predstáv. Avšak keďže vyhrajú a on strelí góly, takmer sa na to zabudne."

Keane už predtým vyčítal Haalandovu celkovú hru ako výkon hráča League Two, čo viedlo bývalú hviezdu Borussie Dortmund k tomu, aby po zápase s Wolves vrátila úder. "Na tom človeku mi až tak nezáleží, takže je to v poriadku," reagoval Haaland.

Keane bol neslávne známy za brutálny faul na Haalandovho otca Alfieho, ktorý hral za Manchester City, počas derby proti United v roku 2001. Alfie potom odohral len niekoľko duelov a vo veku 30 rokov musel ukončiť kariéru, hoci neskôr sa tvrdilo, že príčinou nebolo zranenie spôsobené Keanovým zákrokom.

Keane vo svojej autobiografii priznal, že jeho napadnutie bolo vopred premyslené. Po tom, ako sa Keane v roku 1997 zranil v súboji s Alfiem, ktorý vtedy hral za Leeds, sa Nór postavil nad neho a obvinil svojho súpera z predstierania zranenia.

Ír si však pretrhol predný skrížený väz a vo svojej knihe o ich strete v roku 2001 napísal: "Čakal som dosť dlho. Trafil som ho tvrdo. Lopta tam bola (aspoň si to myslím). A nikdy nado mnou nestojte a nevysmievajte sa z falošných zranení," uvádza sa v citácii z knihy.

Manchester City - Wolves 5:1