MS v hokeji: Droppa zhodnotil obranu, lídrami budú Fehérváry a Čerešňák

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Defenzíva je kvalitnejšia ako vlani, lídrami budú Fehérváry a Čerešňák, hodnotí Droppa

Ivan Droppa (vľavo) pôsobil ako asistent Craiga Ramsayho.
Ivan Droppa (vľavo) pôsobil ako asistent Craiga Ramsayho.TASR
Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2024 sa nezadržateľne blížia a tesne pred ich štartom vám prinášame ďalší pohľad na nomináciu reprezentácie. S Flashscore Správami sa rozprával držiteľ striebra z MS, bývalý hráč Chicaga Blackhawks či majster Slovenska, obranca Ivan Droppa (52).

Ako sa vám pozdáva zloženie obrany?

"Lídrami v defenzíve budú jednoznačne Fehérváry a Čerešňák. Od nich sa bude očakávať, že tú obranu usmernia. Ofenzívne povinnosti, teda hráči na presilovku alebo tí, čo majú zbierať body, budú Nemec a takisto Čerešňák. Defenzívnymi sú Grman s Kochom a takisto Fehérváry. Či zapoja viac tréneri aj Ivana, Gajdoša alebo Goliana je na nich. Podľa mňa hral dobre v extralige Gajdoš. Priznám sa, že som nevidel zápasy Ivana. Títo traja by mali doplniť tú päticu, ale v akom garde a v akých situáciách, tak to musia povedať tréneri. Obrana je skúsenejšia a silnejšia ako pred rokom aj tým, že chlapci pravidelne hrajú aj v NHL."

Čo hovoríte na rok Martina Fehérváryho?

"Dostával veľa šancí, odohral vysoký počet zápasov. Mal tam síce aj zranenie, ale minutáž mal slušnú, hral veľa. Má 24 rokov a v NHL je už naplno tretiu sezónu, takže je vyzretý a určite bude líder, ako som spomínal. Rovnako tak Čerešňák, ktorý hral celý rok veľmi dobre. Videl som aj finále českej extraligy. V ofenzíve sa k nim musí pripojiť Nemec. Defenzíva ale nie je iba o obrancoch, ale o celom mužstve. Brániť nemôžu iba dvaja, no celá pätica."

Program Slovenska v základnej skupine.
Program Slovenska v základnej skupine.Flashscore

Ako vyrástol Šimon Nemec?

"Vyzerá to tak, že sa naplno dostal do NHL, čo je výborná správa pre celý slovenský hokej. Vyrástol aj výkonnostne aj čo sa týka defenzívnych povinností. Inak by ho New Jersey nenechalo takmer celú sezónu v prvom tíme."

Aké šance dávate slovenskému tímu?

"V podstate vždy je to o jednom zápase vo štvrťfinále. Keď vyjde, tak to bude úspech, ale keď nie, tak budeme sklamaní, že to nevyšlo. Slovensko ale nie je bez šance. Hráči musia ísť trpezlivo bez veľkých vyhlásení. V každom striedaní je potrebné nechať všetko, zlepšovať sa od zápasu k zápasu a ak zvládneme štvrťfinále, tak budeme hrať o medaile. Buď to vyjde, alebo nevyjde, ale videli sme to aj nedávno na MS do 18 rokov, kde Slováci prehrali trikrát, potom im vyšlo štvrťfinále a postúpili. To by po prvých troch zápasoch nepovedal asi nikto, čiže to štvrťfinále je naozaj zradné. Aj víťaz skupiny a papierový favorit v ňom môže prehrať, razom namiesto medaily skončí piaty. Stačí jeden nepodarený zápas, takže to naozaj bude buď alebo."