Jasná voľba, hovorí Nemec o možnosti reprezentovať. Verí aj obrane národného tímu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jasná voľba, hovorí Nemec o možnosti reprezentovať. Verí aj obrane národného tímu

Nemca čakajú už štvrté MS.
Nemca čakajú už štvrté MS.Profimedia
Slovenský hokejista Šimon Nemec ani chvíľu neváhal nad tým, či posilní národný tím na tohtoročných MS v Česku. Jeho tím New Jersey Devils nepostúpil v zámorskej NHL do play-off a 20-ročný obranca tak bol bez klubových povinností.

Na utorkovom zraze v Žiline, kde slovenská reprezentácia odohrá v piatok prípravný zápas proti Poľsku, neskrýval veľké očakávania. "Nálada je super, pár dní som bez ľadu, pretože som oddychoval. Očakávania sú najvyššie, budeme ich však rozoberať až s plnou zostavou," uviedol Nemec a vyjadril sa aj k slovenskej defenzíve, ktorá na papieri nemá také zvučné mená ako útok: "Myslím si, že po týždni bude tá obrana najsilnejším článkom tímu."

Nemec sa predstaví už na svojom štvrtom svetovom šampionáte, minulý rok sa pripojil k tímu až počas MS. "Voľba bola jasná a jasná bude vždy," povedal k svojmu vzťahu k reprezentácii Slovenska.

V tejto sezóne si odkrútil aj premiéru v NHL. Hneď v úvodnom zápase mal dve asistencie, celkovo v 60 stretnutiach nazbieral 19 bodov s bilanciou 3+16. "Keď som ešte nebol v NHL, zdalo sa mi, že obrancovia len útočia a veľmi nebránia. Videl som, že je to inak, dostal som sa do toho a zlepšil som sa. Táto úloha je veľmi nedocenená," povedal Nemec a pokračoval: "Myslím si, že som sa zlepšil vo všetkom. Zistil som, že niekedy je menej viac a hokej nie je len o bodoch."

Vyjadril sa aj k možnému príchodu Martina Fehérváryho a Erika Černáka, jediných dvoch Slovákov, ktorí štartovali v tomto ročníku play-off NHL. "Počas sezóny som bol v kontakte s Fehym, veľmi chcel prísť. Ohľadom Erika netuším, ale verím, že sa to podarí," dodal Nemec.