Nejdem do Česka, aby som skončil druhý, vraví Hedman po posilnení Švédov na MS

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nejdem do Česka, aby som skončil druhý, vraví Hedman po posilnení Švédov na MS

Hedman je ďalším veľkým menom v defenzíve Švédska.
Hedman je ďalším veľkým menom v defenzíve Švédska.Profimedia
Victor Hedman (33) posilní švédsku hokejovú reprezentáciu na MS v Prahe a Ostrave. Obranca Tampy Bay to oznámil v stredu. Švédi sú siedmi súperi Slovenska v základnej A-skupine.

Hedmanovi sa skončila klubová sezóna po vypadnutí Tampy Bay v 1. kole play-off NHL. Hráči Lightning s Erikom Černákom prehrali vo štvrťfinále Východnej konferencie s Floridou Panthers 1:4 na zápasy.

Skúsený obranca si ju však predĺži v Čechách. Na svetovom šampionáte sa predstaví prvýkrát od roku 2017, keď s Tre kronor získal zlato. 

"Nejdem do Česka, aby som skončil druhý. Naposledy, keď som hral na MS, sme získali titul. Samozrejme, verím, že v tom budeme pokračovať," uviedol pre Sportbladet.

Hedman má za sebou individuálne úspešnú sezónu, v 78 zápasoch základnej časti strelil 13 gólov a nazbieral 63 asistencií. V piatich dueloch play-off získal sedem bodov.

"Nepochyboval som, že prídem. Cítim sa čerstvý a plný energie. Budeme mať naozaj silný tím a veľmi sa teším, že budem jeho súčasťou," povedal.

V obrane sa stretne s ďalším až trojnásobným držiteľom Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu NHL Erikom Karlssonom, Rasmusom Dahlinom či Jonasom Brodinom. Účasť prisľúbil tiež Marcus Pettersson. Z profiligy potvrdili prídu aj útočníci Joel Eriksson Ek, Lucas Raymond alebo André Burakovsky.