Proti Česku derby o semifinále. Dokážeme s nimi hrať vyrovnanú partiu, tvrdí Pobežal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Proti Česku derby o semifinále. Dokážeme s nimi hrať vyrovnanú partiu, tvrdí Pobežal

Slovenskú reprezentáciu do 18 rokov čaká zápas proti Česku.
Slovenskú reprezentáciu do 18 rokov čaká zápas proti Česku.TASR
Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov sú po splnení primárneho cieľa, ktorým bol postup zo skupiny, pripravení zabojovať na MS vo Fínsku o semifinálovú miestenku. Vo štvrtok o 13:45 nastúpia vo štvrťfinálovom dueli v meste Vantaa proti Česku, teda súperovi, ktorého veľmi dobre poznajú.

Kapitán Tomáš Pobežal je presvedčený, že jeho tím sa na derby dobre pripraví a dokáže odohrať s rivalom vyrovnanú partiu. Zverenci trénera Martina Dendisa si postup do vyraďovačky vybojovali utorkovým vysokým víťazstvom 11:1 nad Nórskom, vďaka ktorému skončili v A-skupine na treťom mieste.

Česko - Slovensko (štvrtok, 13:45)

Základnú skupinu odohrali v Metro Arene v Espoo, kde si za kurióznych okolností zahrali proti vikingom aj na vedľajšej ľadovej ploche. Štvrťfinálový súboj absolvujú premiérovo v Trio Arene vo Vantaa. V tejto hale absolvovali už v stredu ľahší tréning.

"Hala je menšia a taktiež aj klzisko je menšie. Stredné pásmo je maličké a bude to veľmi rýchly zápas. Posledná tretina na menšej ploche v Espoo nás pripravila na štvrťfinále," povedal s úsmevom pre hockeyslovakia.sk útočník Tobias Pitka.

Slováci získali v základnej skupine tri body za triumf nad Nórmi, v predošlých konfrontáciách s Američanmi (0:9), Lotyšmi (3:5) a Fínmi (0:4) nebodovali, pričom proti dvom favoritom skupiny nestrelili ani gól. Česi obsadili v béčku s bilanciou dve víťazstvá a dve prehry druhú priečku.

Švajčiarov zdolali 3:0, Švédov 3:2 po samostatných nájazdoch, ale podľahli Kazachom 3:4 po predĺžení a Kanaďanom 0:6. "Začiatok šampionátu nebol podľa našich predstáv, ale splnili sme malý cieľ, ktorý sme si dali, a to prebojovať sa do štvrťfinále majstrovstiev sveta. Teraz to bude už iba o jednom zápase," vyhlásil Pitka.

Slovenskí reprezentanti súpera dobre poznajú, pred MS odohrali s Čechmi dvojicu prípravných zápasov. Vo Velkom Meziříčí prehrali s domácim výberom 0:3 a 3:4 po predĺžení. "Vieme, že s týmto súperom dokážeme hrať vyrovnanú partiu," vyjadril sa Tomáš Pobežal.

"V druhom prípravnom zápase sme viedli až do záveru riadneho hracieho času a prehrali sme v predĺžení. Musíme si teraz pozrieť videá a stopercentne sa pripraviť na súpera," zdôraznil slovenský útočník, ktorý sa v súboji s Nórskom blysol štyrmi gólmi.