MacKinnon napodobnil Šťastného, Ovečkinov negatívny rekord, 700. bod Gaudreaua

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MacKinnon napodobnil Šťastného, Ovečkinov negatívny rekord, 700. bod Gaudreaua

V tabuľke ligovej produktivity je MacKinnon na delenom druhom mieste.
V tabuľke ligovej produktivity je MacKinnon na delenom druhom mieste.Profimedia
Útočník Colorada Nathan MacKinnon (28) zaznamenal v nočnom zápase hokejovej NHL dve asistencie a bodoval v 14. dueli za sebou. Kanaďan dosiahol to, čo sa v klubovej histórii pred ním podarilo iba Petrovi Šťastnému (67). Avalanche však prehrali s Winnipegom 2:6.

MacKinnon zaknihoval 14-zápasovú sériu s bodom tretíkrát v kariére, v histórii Avalanche/Quebec Nordiques dosiahol viac len Šťastný. Legendárny slovenský útočník zažil takúto sériu až päťkrát. Okrem toho sa Kanaďan stal štvrtým hráčom dejín klubu, ktorý mal aspoň v desiatich sezónach minimálne 30 asistencií. Vyrovnal zápisy Michela Gouleta a opäť Šťastného, rekordérom je Joe Sakic (18).

Najdlhšie gólové suchoty v kariére NHL zažíva Alexander Ovečkin. Kapitán Washingtonu neskóroval už v dvanástich súbojoch za sebou, v stretnutí s Nashvillom si pripísal jednu asistenciu. Kapitán Tampy Bay Steven Stamkos skóroval v presilovke na ľade Calgary (2:4) a ako siedmy aktívny hráč sa dostal na métu 400 bodov zaznamenaných v početnej výhode.

Hrdinom New Jersey bol Jack Hughes, ktorý druhým hetrikom v kariére zariadil víťazstvo Devils nad Columbusom 6:3. Američan strelil svoj 100. gól v profilige, predtým sa trikrát presadil naposledy 26. novembra 2022 proti Washingtonu. Tréner "diablov" Lindy Ruff sa mohol tešiť z 850. víťazstva a dostal sa na štvrté miesto histórie pred Kena Hitchcocka.

V drese Blue Jackets si jednu asistenciu pripísal Johnny Gaudreau a stal sa druhým "najrýchlejším" Američanom, ktorý v NHL nazbieral 700 bodov. Potreboval na to 714 zápasov, Patrick Kane to stihol za 696 duelov. Brankár Nashvillu Juuse Saros vyhral šiesty zápas za sebou a vytvoril si kariérne maximum. Bol to jeho 161. triumf v drese Predators, vďaka čomu sa dostal na druhé miesto v klubovej histórii po boku Tomáša Vokouna.

Hokejisti Arizony zdolali Buffalo 2:0 a druhýkrát v klubovej histórii vyhrali dva zápasy na nulu za sebou. Predtým zvíťazili nad San Jose 1:0. David Pastrňák za faul na Ryana Lindgrena nedohral zápas proti NY Rangers. Hviezdny český útočník Bostonu putoval predčasne pod sprchy prvýkrát vo svojom 621. vystúpení v NHL.