Z hry o Stanley Cup už vypadol aj Černák. Črtá sa pre Slovensko ďalšia posila z NHL?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Z hry o Stanley Cup už vypadol aj Černák. Črtá sa pre Slovensko ďalšia posila z NHL?

Sezóna NHL sa Černákovi už skončila.
Sezóna NHL sa Černákovi už skončila.Profimedia
Pre potreby reprezentácie Slovenska by mohla byť na MS v hokeji pripravená ďalšia zámorská posila defenzívy. Erik Černák (26) so svojou Tampou totiž neuspel na ľade Floridy, ktorá si v piatom dueli 1. kola play-off NHL pripísala jednoznačný triumf. Panthers po víťazstve 4:1 na zápasy postupujú do ďalšej fázy nadstavbovej časti.

Florida - Tampa 6:1

/stav série: 4:1 - postupuje Florida/

Po výhre 6:3 na vlastnom klzisku zavítal tím okolo Černáka k súperovi s cieľom odvrátiť ďalší mečbal, no nestalo sa. Tampa tentoraz šesť gólov nevyprodukovala, ale inkasovala a s play-off sa lúči. Po druhej tretine to s nádejou hostí ale vyzeralo ešte sľubne, prehrávali iba o jediný zásah.

Veci sa výrazne dali do pohybu v záverečnej perióde, keď sa Panthers za necelých osem minút dokázali presadiť až štyrikrát a jasne rozhodli o osude stretnutia. Strojcami výhry v piatom pokračovaní floridského derby počas vyraďovačky sa stali najmä Barkov a Verhaeghe - obaja si pripísali bilanciu 2+1. Posledné dve trefy z hokejok domácich smerovali už do prázdnej bránky.

Floridu tak po pomerne hladkom postupe čakajú bitky s Bostonom alebo Torontom. Tím Lightning po dvoch ziskoch Stanley Cupu v rade dvakrát za sebou vypadol hneď v úvode nadstavby. Erik Černák odohral pri sezónnej derniére 20:52 min. Slovenskí fanúšikovia teraz budú napäto čakať, či posilní výber Craiga Ramsayho na svetovom šampionáte.

Vegas - Dallas 2:4

/stav série: 2:2/

Golden Knights a Stars si vo vzájomnej sérii svoje úlohy tak trochu vymenili. Oba tímy totiž nezískavajú body na svojom ľade, ale u oponenta. Dallas najprv prehral svoje dve domáce vystúpenia, aby následne uspel v prostredí úradujúceho šampióna a vyrovnal stav na 2:2.

Štvrté meranie síl ponúklo šesť rôznych strelcov. Bitka sa definitívne rozlúskla až v 59. minúte, keď dal výsledku konečnú podobu presným zásahom do prázdnej bránky hosťujúci Hintz. O rozhodujúcu trefu sa ale na konci predchádzajúcej tretiny postaral Dellandrea. V dueli sa nenašiel žiadny dvojbodový hráč. Séria tak uvidí ešte minimálne dva zápasy a pokračovať bude 1. mája od 22:00 SEČ v Dallase.