Zahraničné čistky vicemajstra. Na Spiši končí až šesť legionárov, pokračuje iba Ališauskas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zahraničné čistky vicemajstra. Na Spiši končí až šesť legionárov, pokračuje iba Ališauskas

Spišiaci ohlásili šesť odchodov.
Spišiaci ohlásili šesť odchodov.TASR
Litovský hokejový obranca Nerijus Ališauskas (32) je jediný zo sedmičky legionárov, ktorý bude pokračovať v tíme HK Spišská Nová Ves aj v sezóne 2024/25. Vedenie klubu na oficiálnej stránke informovalo, že zvyšným zahraničným hráčom neponúklo nové kontrakty.

V kádri aktuálneho vicemajstra zo Spišskej Novej Vsi končia Kerbashian, Björkung a Burgess. Trojica Merežko, Archambault a Nellis prijala ponuky z českej extraligy.

"Naša filozofia je dávať priestor zahraničným hráčom, v ktorých vidíme potenciál a v prvom rade chuť pomôcť nášmu klubu. Zároveň im chceme pomôcť posunúť sa v kariére do najlepších európskych líg. Prináša to ovocie v podobe tímového úspechu a aj ich osobného," uviedol generálny manažér Richard Rapáč.

"Je výborná vizitka pre celú organizáciu, že hráči z nášho klubu sa posúvajú vyššie. Veríme, že táto filozofia, v ktorej ponúkame skromnejšie podmienky, ale aj možnosť ukázať sa, bude úspešne pokračovať aj v budúcich sezónach. V mene celého klubu a fanúšikov gratulujem Igorovi Merežkovi, Olivierovi Archambaultovi a Anthonymu Nellisovi k podpisu zmlúv v českej extralige," dodal.

"Predĺženie kontraktu sme sa rozhodli neponúknuť Kaleovi Kerbashianovi, Victorovi Björkungovi a po play-off ani Toddovi Burgessovi. Touto cestou im ďakujem za odvedenú prácu a prajem im len to najlepšie do ďalšej kapitoly v ich hokejovej kariére," vysvetlil ďalšie okolnosti.

Zo spomínanej šestice zahraničných hokejistov je zatiaľ oficiálne známe nové pôsobisko iba v prípade Kerbashiana, ktorý zamieril do Olimpije Ľubľana.