Do Red Bullu sme vzali 220 ľudí z Mercedesu, reagoval Horner na reči Wolffa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Do Red Bullu sme vzali 220 ľudí z Mercedesu, reagoval Horner na reči Wolffa

Horner odpovedal svojmu oponentovi.
Horner odpovedal svojmu oponentovi.Reuters
Šéf Red Bullu Christian Horner (50) reagoval na tvrdenia, že jeho tím chce opustiť čoraz viac zamestnancov. Brit sa vyjadril v inom duchu a vraví, že majstrovská stajňa Formuly 1 doteraz priviedla 220 zamestnancov z konkurenčného Mercedesu.

Dominantný Red Bull zneistili obvinenia voči Hornerovi z nevhodného správania k zamestnankyni, ktoré šéf poprel a bol od nich očistený. Hviezdny konštruktér Adrian Newey oznámil, že na budúci rok odchádza, šéf McLarenu Zak Brown na víkendovej Veľkej cene Miami novinárom povedal, že životopisy lietajú hore-dole a Newey je prvým padajúcim kúskom v domino skladačke.

Šéf Mercedesu Toto Wolff, ktorý chce obsadiť miesto Lewisa Hamiltona odchádzajúceho do Ferrari a údajne sa uchádza o trojnásobného majstra sveta Maxa Verstappena, povedal, že jeho tím "videl životopisy pracovníkov Red Bullu zo všetkých úrovní".

Horner po nedeľňajších pretekoch, v ktorých si svoje prvé víťazstvo pripísal Lando Norris z McLarenu, novinárom povedal, že medzi tímami bude vždy pohyb zamestanancov. "Neviem, koľko ľudí sme tento rok zamestnali z McLarenu alebo koľko ich zamestnal náš sesterský tím RB, ale z Mercedesu sme do Red Bullu vzali 220 ľudí, takže keď hovoríme o strate, trochu viac by ma trápilo tých 220 ako možno jeden alebo dva životopisy," reagoval.

Spoločnosť Red Bull buduje vlastné pohonné jednotky pre rok 2026, keď v športe dôjde k veľkej zmene pravidiel pre motory, pričom sa výrazne rozšíri ich továreň v Milton Keynes.