Slováci v zámorí: Repčík a Pekarčík na prahu finále, Kmec je jeden zápas od vypadnutia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Repčík a Pekarčík na prahu finále, Kmec je jeden zápas od vypadnutia

Repčík je krok od finále v QMJHL.
Repčík je krok od finále v QMJHL.Profimedia
V bojoch o Stanley Cup už nie je žiadny slovenský hokejista, za to v juniorských súťažiach je blízko k finále niekoľko hráčov spod Tatier. Flashscore Správy tradične mapujú, ako sa im darí v zámorských súťažiach.

NHL

V prvom kole play-off skončili obaja slovenskí hokejisti, ktorí sa dostali do vyraďovačky. Martin Fehérváry síce v sérii proti NY Rangers strelil v štyroch stretoch dva góly, pridal asistenciu a bol najproduktívnejším hráčom tímu, ale Washington vypadol hladko 0:4 na zápasy. Celkovo vyslal osem striel a mal len jednu mínusku.

Rovnako končí aj Erik Černák, pretože Tampa Bay podľahla Floride 1:4 na zápasy. Obaja obrancovia mali chuť prísť reprezentovať Slovensko na MS. Košický rodák počas piatich duelov raz asistoval. Na ľade bol priemerne cez 20 minút. Zapísal si tri plusky a tri mínusky, takže skončil na nule. Len raz bol vylúčený. Žiaľ, krátko po skončení série priniesol generálny manažér SZĽH Miroslav Šatan informáciu, že Slovensku na šampionáte pomôže iba Fehérváry, keďže Černák dohrával so zraneným ramenom.

AHL

Tucson síce postúpil do play-off, ale vypadol už v šestnásťfinále, ktoré sa hralo len na dva víťazné stretnutia. Miloš Kelemen a ani Patrik Koch nebodovali. Druhý menovaný zaznamenal tri mínusky a sú k dispozícii pre MS. Adam Sýkora sa s Hartfordom do osemfinále, kde jeho tím vedie 1:0 proti Providence. Mladý krídelník nebodoval.

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmec v semifinálovej sérii medzi jeho tímom Prince George a Portlandom prehráva 1:3. Mladý bek pri úvodnej a jedinej výhre dvakrát asistoval, pripísal si dve plusky a nazbieral desať trestných minút. Potom asistoval ešte raz, ale finále sa mu vzďaluje.

QMJHL

Peter Repčík a jeho Drummondville vyhrávajú v semifinálovej sérii proti Victoriaville 3:1. Slovenský krídelník skóroval v druhom stretnutí a počas tretieho pridal asistenciu. Voltigeurs viedli 3:0, avšak štvrtý duel, počas ktorého Repčík vyslal štyri strely, prehrali.

USHL

Dubuque v semifinálovej sérii vyhráva proti Muskegonu 2:0 a v noci zo štvrtka na nedeľu môže rozhodnúť o postupe. Jedným gólom prispel Juraj Pekarčík. Na druhej strane je brankár Šichabutdin Gadžijev, ktorý nastúpil do oboch stretnutí a pri zhodných prehrách 3:4 inkasoval štyrikrát. Najskôr mal 87,1-percentnú úspešnosť zákrokov, potom iba 63,6 %.

V druhej sérii je stav medzi Sioux City a Fargo vyrovnaný 1:1. Na strane prvého menovaného tímu chytal Samuel Urban. Najskôr inkasoval trikrát pri prehre s úspešnosťou 91,4 % a potom dostal len jeden gól z 34 striel, čo mu vynieslo úspešnosť 97,1 %.

Peter Císar v drese Farga počas piatich zápasov v play-off nebodoval. Isté ale je, že titul z USHL po roku znova získa jeden slovenský hokejista, keďže krajina má zastúpenie v každom zo kvarteta zostávajúcich tímov. Naposledy sa tešili Martin Mišiak a Pavol Funtek v drese Youngstownu.

Adam Gajan a Libor Nemec v drese Green Bay vypadli vo štvrťfinále proti Muskegonu. Daniel Alexander Jenčko a jeho Youngstown ako úradujúci majster nestačil v rovnakej fáze na Dubuque. Max Ferkodič v drese Lincolnu zas podľahol Sioux City.