Žreb rozhodol o ceste k trofeji. Slovenky čaká na finálovom turnaji PBJK náročná prekážka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žreb rozhodol o ceste k trofeji. Slovenky čaká na finálovom turnaji PBJK náročná prekážka

Slovenské tenistky vyzvú Američanky.
Slovenské tenistky vyzvú Američanky.TASR
Slovenské tenistky nastúpia v 1. kole finálového turnaja Pohára Billie-Jean Kingovej v Seville proti Američankám. V prípade víťazstva sa vo štvrťfinále stretnú so štvrtou nasadenou Austráliou. Rozhodol o tom utorňajší žreb v londýnskej centrále ITF.

Slovenky boli nenasadené a okrem tímu USA mohli dostať za súpera ešte Nemecko, Veľkú Britániu, Japonsko, Poľsko, Rumunsko alebo Španielsko. Zápasy úvodného kola sú na programe 12. až 14. novembra.

Nasadené tímy Kanada, Taliansko, Česko a Austrália postúpili priamo medzi elitnú osmičku. Štvrťfinálové duely sa uskutočnia 15. až 17. novembra, semifinálové 18. až 19. novembra. Finále je naplánované na stredu 20. novembra.

Slovenské reprezentantky majú s Američankami priaznivú bilanciu 1:0. Na finálovom turnaji v Prahe v novembri 2021 ich zdolali v skupine 2:1, napokon však tesne nepostúpili do semifinále, v úvodnom dueli prehrali so Španielkami 1:2.

Generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku výsledok žrebu príliš nepotešil. "Američanky patria k najsilnejším tímom na svete a ašpirujú na celkový triumf. Majú veľmi veľa hráčok v prvej svetovej stovke dvojhry i štvorhry. Naše dievčatá nemajú čo stratiť a môžu iba prekvapiť. Bolo by super, keby sa im podarilo zopakovať víťazstvo z Prahy," uviedol.

Americkou singlovou jednotkou je Cori Gauffová, vlaňajšia šampiónka US Open figuruje vo svetovom rebríčku WTA na treťom mieste. Jessica Pegulová je piata, Danielle Collinsová pätnásta a Madison Keysová uzatvára elitnú dvadsiatku. Najlepšou deblistkou je Nicole Melicharová Martinezová, ktorej patrí v rebríčku siedma priečka.

Žreb finálového turnaja PBJK v Seville:

1. kolo: 

Nemecko - Veľká Británia

SLOVENSKO - USA

Španielsko - Poľsko

Japonsko - Rumunsko  

Štvrťfinále: 

Kanada - Nemecko / Veľká Británia

Austrália - SLOVENSKO / USA

Česko - Španielsko / Poľsko

Taliansko - Japonsko / Rumunsko