Juventus prepustil Allegriho, skončil po kontroverzii vo finále Talianskeho pohára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus prepustil Allegriho, skončil po kontroverzii vo finále Talianskeho pohára

Allegrimu po zisku pohára rupli nervy.
Allegrimu po zisku pohára rupli nervy.Profimedia
Massimiliano Allegri (56) už nie je tréner futbalistov Juventusu. Vedenie talianskeho veľkoklubu ho prepustilo po jeho kontroverznom správaní sa voči rozhodcom v stredajšom finále Talianskeho pohára.

Juventus v stredu porazil Atalantu 1:0. Allegri dostal v nastavení červenú kartu po hádke so štvrtým rozhodcom, nahnevane si strhol kravatu a odišiel z lavičky. V útrobách štadióna potom vulgárne nadával redaktorovi Tuttosportu Guidovi Vaciagovi a tiež sa mu vyhrážal.

"Juventus oznamuje odvolanie Massimiliana Allegriho z funkcie trénera prvého tímu. Toto rozhodnutie je reakciou na správanie počas a po finále Coppa Italia, ktoré nezodpovedá hodnotám Juventusu," oznámila Stará dáma v oficiálnom vyhlásení.

"Ukončuje sa tým spolupráca, ktorá sa začala v roku 2014 a obnovila pred tromi rokmi. Massimilianovi Allegrimu želáme do budúcnosti všetko najlepšie," pokračovalo vyhlásenie.

Vaciago o deň neskôr na webovej stránke novín uviedol, že Allegri doňho strčil a potom mu priložil prst pod nos so slovami: "Viem, kde ťa nájdem. Viem, kde na teba mám čakať. Prídem a odtrhnem ti obe uši. Prídem a udriem ťa do tváre." Trénera potom museli odviesť hovorcovia a ďalší funkcionár.

To však nebol koniec manažérovho besnenia a o niekoľko minút neskôr sa jeho ďalšou "obeťou" stal technický riaditeľ turínskeho tímu Cristiano Giuntoli, ktorého nepustil do kabíny na oslavu. Allegri bol už dlhší čas terčom kritiky a všeobecne sa očakávalo, že jeho zmluva, ktorá platí do júna 2025, bude po sezóne ukončená. S Juventusom získal päť ligových titulov, ku ktorým pridal štyri pohárové triumfy.