Michalovce vyhrali, po prehre Košíc sú krok od definitívnej záchrany. Trenčín zdolal Duklu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Michalovce vyhrali, po prehre Košíc sú krok od definitívnej záchrany. Trenčín zdolal Duklu

Michalovce sú krok od toho, aby sa vyhli baráži.
Michalovce sú krok od toho, aby sa vyhli baráži.TASR
Futbalisti Michaloviec vyhrali v sobotnom zápase 9. kola nadstavby Niké ligy v skupine o udržanie sa proti Zlatým Moravciam a upevnili si desiate miesto, na ktorom po prehre Košíc majú trojbodový náskok.

Michalovce - Zlaté Moravce 3:0

Hrdinom Michaloviec sa stal španielsky legionár Enzo Mauro Arevalo Acosta, ktorý strelil dva góly a otvoril si účet od zimného príchodu z Banskej Bystrice. Prvýkrát v seniorskej kariére na Slovensku sa mu podarilo v jednom dueli skórovať viac ako raz. Matúš Marcin ako prvý hráč Michaloviec strelil v jednej sezóne desať gólov.

Zemplínčania potvrdili desiate miesto, kde majú po prehre Košíc trojbodový náskok. Keďže tieto dva tímy sa proti sebe postavia o týždeň v poslednom kole, tak Michalovciam stačí bod. Čo sa týka vzájomných zápasov, tak tie má lepšie nováčik, ktorý dva vyhral a raz prehral.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Skalica - Košice 1:0

Skalica mohla hrať v úplnej pohode, nakoľko mala istotu toho, že sezónu ukončí na deviatom mieste. Na druhej strane, Košiciam išlo o veľa. Po prehre ostávajú na jedenástom mieste, na Michalovce strácajú tri body, čiže v záverečnom kole musia vyhrať, inak budú hrať baráž. 

O jediný gól sa postaral fínsky obranca Matej Hradecky, presadil sa druhý raz od zimného príchodu na Záhorie. Snahu o vyrovnanie hosťom v podstate ukončil červenou kartou v 88. minúte Peter Varga. Ten pritom na ihrisku bol iba osem minút, pričom naskočil len do tretieho stretnutia tohto ročníka Niké ligy.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Trenčín - Banská Bystrica 2:0

Trenčín si chcel ešte udržať nádej na siedme miesto, čo sa mu podarilo. V kľúčovom súboji o túto možnosť vyhral proti Banskej Bystrici, na ktorú tak stráca dva body. Do veľmi dobrej formy sa dostal nigérijský útočník Chinonso Emeka, ktorý skóroval v treťom zápase po sebe.

Celkovo má na konte štyri presné zásahy, všetky dal na jar a vyrovnal svoj zápis z predošlého ročníka. Poistku pridal Njegoš Kupusovič. Zaknihoval ôsmy ligový gól, čím vyrovnal ročník 2021/22. Trenčanov pri veľkých šanciach hostí podržal výborne chytajúci Vozinha.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka spodnej šestky.
Aktuálna tabuľka spodnej šestky.Flashscore