Boj o titul v PL ide do finále. Budem najväčším fanúšikom Tottenhamu, prezradil Havertz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boj o titul v PL ide do finále. Budem najväčším fanúšikom Tottenhamu, prezradil Havertz

Havertz dúfa, že Spurs preukážu Arsenalu láskavosť.
Havertz dúfa, že Spurs preukážu Arsenalu láskavosť.AFP
Do konca Premier League zostáva posledných pár dní. Arsenal, ktorý sa v nedeľu po víťazstve na Old Trafford vrátil na čelo tabuľky a čaká ho už len domáci stret s Evertonom, nemá titul vo svojich rukách. Kai Havertz (24) bude rovnako ako jeho kolegovia dúfať, že ich mestský konkurent doma oberie o body suverénny Manchester City.

Gunners a Spurs spája i rozdeľuje rivalita v rámci severného Londýna. Aj napriek tomu však nemecký futbalista teraz bude priať rivalovi. "V utorok budem najväčším fanúšikom Tottenhamu," vyhlásil.

Havertz pripravil Trossardovi jediný gól pri nedeľňajšom víťazstve nad United, vďaka ktorému sa zverenci Mikela Artetu dostali na prvé miesto. City majú titulový osud stále vo vlastných rukách, keďže ich čakajú ešte dva zápasy a Arsenal len jeden.

Prvý z nich príde pre úradujúcich majstrov v polovici týždňa, keď zverenci Pepa Guardiolu cestujú na štadión, kde v každej z posledných štyroch sezón prehrali. Citizens boli v posledných týždňoch neúnavní, vyhrali sedem ligových zápasov a priblížili sa k bezprecedentnému štvrtému titulu v najvyššej anglickej súťaži za sebou.

Arsenal musí byť bezchybný, aby sa udržal v hre. Z posledných 51 možných bodov získal 46 a zaznamenal tak klubový rekord 27 víťazstiev v ročníku Premier League.

"Je to fenomenálna vec. Myslím si, že víťazstvo vás povzbudzuje k ďalším výhram a aj k tomu, aby ste na to boli lepšie vybavení a pripravení v rôznych kontextoch. Dvadsaťsedem víťazstiev v Premier League je najviac v histórii tohto klubu. To nie je pokrok, to sú dejiny. Hráčom patrí veľká poklona," vravel Arteta.

Situácia na čele tabuľky Premier League.
Situácia na čele tabuľky Premier League.Flashscore