Obert získal najviac lôpt, Lobotka opäť bez troch bodov. AC je vicemajster Serie A

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obert získal najviac lôpt, Lobotka opäť bez troch bodov. AC je vicemajster Serie A

Aktualizované
Stanislav Lobotka odohral plnú minutáž.
Stanislav Lobotka odohral plnú minutáž.Profimedia
Bologna vyhrala v 36. kole talianskej ligy v Neapole 2:0 a v neúplnej tabuľke jej patrí tretie miesto. Dve kolá pred koncom má na dosah miestenku v Lige majstrov. AC Miláno deklasovalo Cagliari 5:1 a ukončilo sériu šiestich zápasov bez víťazstva vrátane vypadnutia z Európskej ligy a zabezpečilo si druhé miesto v Serii A.

Neapol - Bologna 0:2

Bologna prežíva najlepšie obdobie  od roku 1964, keď naposledy získala ligový titul. Na druhej strane minuloročný majster Neapol bojuje len o postup do Konferenčnej ligy a už päť kôl je bez víťazstva (0-3-2). Porážku neodvrátil ani slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, ktorý odohral 90 minút.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Opta by Stats Perform

V predchádzajúcich dvoch zápasoch stratili Partenopei tri body v samom závere stretnutia, tentoraz prišli o nádej hneď na začiatku. Švajčiar Ndoye a Rakúšan Posch našli cestu, ako prekonať domáceho brankára v priebehu dvanástich minút. Frustráciu zverencov Francesca Calzonu umocnila nepremenená penalta Politana z 21. minúty.

Bologna už má istotu, že si prvýkrát od roku 2000 zahrá v európskom pohári a vôbec nie je vylúčené, že sa dostane do elitnej súťaže. Jej najväčšou zbraňou je výborná obrana (27), menej gólov dostal len majstrovský Inter Miláno (19).

AC Miláno - Cagliari 5:1

Hlavnú zásluhu na vysokom víťazstve AC Miláno mal Američan Pulišič, ktorý strelil dva góly a zvýšil tak svoj počet zásahov v prvej sezóne na San Sire na 12. Hostia zo Sardínie sú vonku neškodní, na ihriskách súperov doteraz strelili len jedenásť gólov, čo je najmenej v celej Serii A.

Najzaujímavejšie štatistiky duelu.
Najzaujímavejšie štatistiky duelu.Opta by Stats Perform

Prehru zmiernil iba Uruguajčan Nández. Slovenský futbalista Adam Obert odohral v defenzíve hostí celý duel a získal najvyšší počet lôpt (2). V prebiehajúcom ročníku to bol jeho pätnásty stret v Serii A. Dve kolá pred koncom je Cagliari od zóny zostupu vzdialené na tri body.