Suslov je najlepším hráčom Verony. O jeho triumfe v ankete rozhodli fanúšikovia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Suslov je najlepším hráčom Verony. O jeho triumfe v ankete rozhodli fanúšikovia

Suslov môže byť s premiérovou sezónou v Taliansku spokojný.
Suslov môže byť s premiérovou sezónou v Taliansku spokojný.Profimedia
Slovenský futbalista Tomáš Suslov (21) ovládol anketu o najlepšieho hráča sezóny. Hlasovali v nej fanúšikovia Hellasu Verona a rodák zo Spišskej Novej Vsi získal 32 hlasov.

Ešte pred sezónou bol jeho zamestnávateľom holandský Groningen, do ktorého ofenzívny stredopoliar prišiel v roku 2018 z Prešova. V drese klubu s prezývkou Trots van het Noorden odohral 96 súťažných duelov, strelil päť gólov a na ďalších 12 prihral. Mužstvo však zostúpilo do druhej ligy a Suslov zamieril v lete 2023 do Verony, kde chcel napísať novú futbalovú kapitolu. V Holandsku mal totiž na záver pôsobenia aj problémy s disciplínou. V tom čase sa hovorilo aj o jeho príchode do Slovana Bratislava.

"Mám za sebou ťažké obdobie, keďže som v klube hovoril, že potrebujem zmenu. Oni boli opačného názoru a chceli ma udržať, ale nakoniec sa to podarilo. Pre mňa bolo prioritou zostať v zahraničí. Slovan urobil všetko pre to, aby ma získal, ale som rád, že som sa dostal do Talianska," komentoval vtedy svoju situáciu.

Slovák sa v novom tíme aklimatizoval od začiatku a už v januári tohto roka s ním vedenie podpísalo zmluvu do júna 2027.  Pri letnom dohadovaní hosťovania bola suma prestupu určená v rozmedzí 1,5 až dvoch miliónov eur.

Suslov odohral za Hellas v aktuálnej sezóne vo všetkých súťažiach 31 zápasov, strelil jeden gól a zaznamenal štyri asistencie. Jeho tím sa dve kolá pred koncom sezóny nachádza v lige na 14. priečke, má však len o dva body viac než 18. Empoli a je po krk namočené v záchranárskych prácach. V poslednom kole navyše privíta na svojom trávniku majstrovský Inter a tak bude pre neho mimoriadne dôležitý duel s poslednou Salernitanou, ktorý je na programe v pondelok 20. mája.

Ďalší Slovák v tíme trénera Marca Baroniho Ondrej Duda získal v ankete len päť hlasov.