Carolina opäť odmietla postup Rangers, Dallas je krok od konferenčného finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Carolina opäť odmietla postup Rangers, Dallas je krok od konferenčného finále

Carolina si vynútila šiesty duel.
Carolina si vynútila šiesty duel.Profimedia
Východná konferencia NHL stále nepozná svojho prvého finalistu. Postarala sa o to Carolina, ktorá uspela v New Yorku a nedovolila domácim Rangers preniknúť ďalej. Na opačnej strane zámorskej profiligy sa k postupu do konferenčného finále výrazne priblížil Dallas.

NY Rangers - Carolina 1:4

/stav série: 3:2/

Po troch prehrách v rade visel nad hráčmi Caroliny Damoklov meč. Následne však doma odvrátili prvý mečbal súpera a ďalší sa im podarilo zmazať na ľade Rangers. O všetkom podstatnom rozhodla vydarená pasáž záverečnej tretiny piateho stretnutia dvoch najlepších tímov Východnej konferencie.

Pred treťou časťou duelu prehrávali hostia 0:1, od 44. do 50. minúty zaskočili domácich tromi presnými zásahmi a réžiu merania síl mali zrazu vo vlastných rukách. Gólovú bodku za súbojom dali viac ako tri minúty pred koncom do prázdnej bránky, čím spečatili triumf. Je to iba tretí raz v dejinách Hurricanes, čo si tím vynútil zápas číslo šesť, keď v sérii prehrával 0:3. O vyrovnanie sa budú tamojší hokejisti snažiť 17. mája od 1:00 SEČ pred vlastnými fanúšikmi.

Colorado - Dallas 1:5

/stav série: 1:3/

Druhý najlepší celok základnej časti je už len krok od postupu do finále Západnej konferencie. V bojoch s Coloradom prehrali Stars iba úvodný stret, teraz zaknihovali tretie víťazstvo za sebou a priblížili sa k prieniku do ďalšej fázy nadstavbovej časti bitiek o Stanley Cup.

Vo štvrtom dueli sa hostia mohli spoľahnúť na trojbodových protagonistov Heiskanena s Johnstonom. Fínsky legionár prispel bilanciou 1+2, kanadský útočník si pripísal dve trefy a jednu gólovú prihrávku. Druhý menovaný ohrozil bránku oponenta celkovo až osemkrát. Po najjednoznačnejšej výhre v sérii smeruje Dallas na vlastný štadión.