Vancouveru stačil na postup jediný gól, obhajca titulu si vynútil siedmu bitku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vancouveru stačil na postup jediný gól, obhajca titulu si vynútil siedmu bitku

Suter posunul Canucks do ďalších bojov o trofej.
Suter posunul Canucks do ďalších bojov o trofej.Profimedia
V Západnej konferencii mohli postup do semifinále spečatiť dva celky. Podarilo sa to však iba Vancouveru, ktorý o svojom prieniku do ďalšej fázy rozhodol jediným gólom. Obhajca Stanley Cupu z Vegas nedopustil koniec série s Dallasom a vynútil si duel číslom sedem.

Nashville - Vancouver 0:1

/stav série: 2:4 - postupuje Vancouver/

Dejiskom šiesteho stretnutia série bol Nashville. Ostatné dva súboje oboch celkov naplno ukázali, že sa hrá o veľa, a to najmä svojimi výsledkami. Po rezultáte 2:1 pre Predators nasledoval gólovo ešte chudobnejší zápas, v ktorom tímu Canucks stačil na spečatenie postupu jediný zásah.

Prítomní fanúšikovia sa ho dočkali až v 59. minúte. Boeser mal vtedy oči aj na chrbte, veľmi šikovnou zadovkou našiel pred bránkou Sutera, ktorý nemal problém so zakončením a stal sa hrdinom merania síl. Káder hostí sa mohol spoľahnúť aj na svojho brankára - Arturs Šilovs kryl všetkých 28 pokusov súpera a pripísal si čisté konto.

Vancouver tak smeruje do semifinále Západnej konferencie, v ktorom ho čakajú bitky so silným Edmontonom. Oilers sa tam prepracovali po zdolaní Los Angeles Kings 4:1 na zápasy.

Vegas - Dallas 2:0

/stav série: 3:3/

Futbalový výsledok priniesol aj stret na ľade úradujúceho majstra NHL. Aj vo Vegas sa hral duel s poradovým číslom šesť a aj tu sa na gólové momenty čakalo až do tretieho dejstva. Desať minút pred koncom sa razantnou švihovkou presadil domáci Hanifin, ako sa neskôr ukázalo, postaral sa o víťaznú trefu.

Devätnásť sekúnd pred samotným záverom naňho zásahom do prázdnej bránky nadviazal Stone a Golden Knights sa tak mohli tešiť z vyrovnania série na 3:3. Rovnako ako vyššie spomínaný gólman Šilovs, tak aj Hill predviedol svoju nepriestrelnosť, ku ktorej potreboval 23 zákrokov. Dallas na klzisku oponenta neuspel a bude hostiť rozhodujúci siedmy boj.