Hill vytvoril nový rekord NFL, Kansas šokujúco prehral. Philadelphia je najlepším tímom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hill vytvoril nový rekord NFL, Kansas šokujúco prehral. Philadelphia je najlepším tímom

Tyreek Hill (vľavo) bol znova na nezastavenie.
Tyreek Hill (vľavo) bol znova na nezastavenie.Profimedia
Hráči Philadelphie vyhrali siedmy zápas sezóny v NFL a sú najlepším tímom celej súťaže. Kansas City totiž šokujúco prehral na trávniku Denveru. Miami zdolalo New England, zatiaľ čo Dallas nedal šancu futbalistom LA Rams. Veľa sa očakávalo od newyorského derby, ktoré nakoniec skončilo veľkou nudou.

Dallas Cowboys - Los Angeles Rams 43:20

Dallas ukázal svoju silu a rozhodol v prvom polčase, ktorý vyhral 33:9, pričom viedol aj 33:3, takže v záverečnej štvrtine mohol na striedačke odpočívať hviezdny rozohrávač Dak Prescott. Ten predtým stihol prihrať na štyri touchdowny a zariadil pre Cowboys jedenástu domácu výhru po sebe, v tejto sezóne celkovo piatu. Rams robili, čo mohli, ale proti defenzíve texaského tímu veľa nevymyslel ani quarterback Matthew Stafford, ktorý si navyše zlomil prst na hádzacej ruke.

Miami Dolphins - New England Patriots 31:17

Domáci wide receiver Tyreek Hill sa stal prvým hráčom, ktorý v "superbowlovej" dobe, teda od roku 1967, počas úvodných ôsmich zápasov nachytal cez tisíc yardov. On a rovnako celé Miami v tejto sezóne po ofenzívnej stránke neskutočne žiaria, celkovo sa postarali už o 271 bodov a potvrdzujú, že majú najlepší útok. Dolphins priemerne v jednom stretnutí zaznamenajú takmer 34 bodov. Mladý rozohrávač Tua Tagovailoa nahádzal 324 yardov pre tri touchdowny. O týždeň sa Miami predstaví v Nemecku proti Kansasu, odkiaľ spomínaný Hill prišiel.

New York Giants - New York Jets 10:13 pp

Malo to byť zaujímavé derby, ale herne totálne sklamalo. Ani jedna ofenzíva nedokázala vymyslieť nič proti pozorným defenzívam, čoho výsledkom boli dokopy iba dva touchdowny. Hrdinom sa nakoniec stal hosťujúci kicker Zuerlein, ktorý najskôr s poslednou sekundou vyrovnal z 35 yardov na 10:10 a v predĺžení premenil 33-yardový pokus.

Washington Commanders - Philadelphia Eagles 31:38

Philadelphia ako prvý tím tejto sezóny vyhrala siedmy zápas a potvrdila prvé miesto na čele konferencie NFC. Je na najlepšej ceste, aby ju rovnako ako vlani vyhrala. Vo Washingtone však favorit musel bojovať až do úplného záveru. Po prvom polčase totiž domáci viedli 17:10. Druhý touchdown Browna v tretej štvrtine vyrovnal a rozhodnutie prišlo počas samotného záveru, kedy rozohrávač Hurts našiel dvomi presnými prihrávkami v end zóne Smitha aj Jonesa a Swift pridal po zemi tretie skórovanie v rade. Eagles počas siedmich minút zaznamenali až 21 bodov, čím definitívne zlomili zápas na svoju stranu.

Denver Broncos - Kansas City Chiefs 24:9

Denver sa postaral o asi najväčšie prekvapenie doterajšieho ročníka NFL, pretože porazil úradujúceho obhajcu prvenstva, pričom Broncos boli pred štartom ôsmeho kola druhým najhorším tímom konferencie AFC, teraz zaznamenali tretiu výhru. Výborne im zahrala defenzíva, ktorá nedovolila hviezdnemu Mahomesovi ani jeden touchdown. Ten navyše hodil jedno interception. Domáci celý zápas vyhrávali, hostia reagovali iba kickerom Butkerom, ktorý sa postaral o všetky body Kansasu. Chiefs prehrali iba druhý raz v sezóne, naďalej sú lídrom AFC. Kansas naposledy skóroval menej bodov ešte v októbri 2021, kedy prehral 3:27 proti Tennessee, to bol aj posledný duel bez touchdownu.

San Francisco 49ers - Cincinnati Bengals 17:31

Running back McCaffrey síce skóroval touchown vo svojom sedemnástom zápase po sebe a vyrovnal historický rekord NFL, ale jeho San Francisco prehralo tretí raz po sebe, napriek tomu je s bilanciou 5-3 jedným z najlepších tímov konferencie. Cincinnati po slabšom úvode tretí raz po sebe zvíťazili, zaznamenali celkovo štvrtý úspech tohto ročníka. 

Ďalšie výsledky 8. kola:

Buffalo Bills - Tampa Bay Buccaneers 24:18

Carolina Panthers - Houston Texans 15:13

Green Bay Packers - Minnesota Vikings 10:24

Indianapolis Colts - New Orleans Saints 27:38

Pittsburgh Steelers - Jacksonville Jaguars 10:20

Tenneesse Titans - Atlanta Falcons 28:23

Seattle Seahawks - Cleveland Browns 24:20

Arizona Cardinals - Baltimore Ravens 24:31

Los Angeles Chargers - Chicago Bears 30:13

Ďalší program 8. kola:

Detroit Lions - Las Vegas Raiders (31.10. o 01:15)