Legenda sa lúči. Belichick po 24 rokoch končí ako tréner Patriots

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Legenda sa lúči. Belichick po 24 rokoch končí ako tréner Patriots

Belichick končí v organizácii Patriots.
Belichick končí v organizácii Patriots.Profimedia
Legendárny tréner amerického futbalu Bill Belichick (71) po 24 rokoch skončil ako hlavný tréner tímu New England Patriots.

Belichick doviedol organizáciu k šiestim víťazstvám v Super Bowle, čo je spoločne s Pittsburghom najvyšší počet zo všetkých tímov NFL. Sezóna 2023 však tímu vôbec nevyšla a s bilanciou 4-13 boli Patriots najhorším tímom konferencie AFC a druhým najhorším mužstvom celkovo.

Legenda amerického futbalu potrebuje pätnásť víťazstiev, aby vyrovnala trénera s najvyšším počtom úspechov. Tým je Don Shula (347). Práve Belichick draftoval Toma Bradyho a spravil z neho najúspešnejšieho hráča tohto športu. Spoločne získali všetkých šesť víťazstiev v Super Bowle, hviezdny rozohrávač potom uspel ešte s Tampou Bay.

Informácie zo zámoria tvrdia, že Belichick chce pokračovať v kariére trénera napriek tomu, že v apríli oslávi už 72. narodeniny. Ak by to tak naozaj bolo, tak o ponuky určite nebude mať núdzu. Pred príchodom k Patriots pôsobil vo viacerých kluboch, ako hlavný lodivod viedol Cleveland Browns. Ak počítame aj ostatné pozície v trénerskom štábe, tak dokopy vyhral Super Bowl až osemkrát.

Po základnej časti skončilo aj ďalšie legendárne meno a to Pete Carroll, ktorý bol pri kormidle mužstva Seattle Seahawks od roku 2010. V organizácii pokračuje ako poradca. Trénerov odvolali takisto Tennessee Titans (Mike Vrabel), Washington Commanders (Ron Rivera) a Atlanta Falcons (Arthur Smith).