NFL pozná zloženie play-off. Ravens a 49ers priamo do 2. kola, na programe zaujímavé duely

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

NFL pozná zloženie play-off. Ravens a 49ers priamo do 2. kola, na programe zaujímavé duely

San Francisco vyhralo svoju konferenciu.
San Francisco vyhralo svoju konferenciu.Profimedia
V noci z nedele na pondelok sa skončila základná časť zámorskej NFL a zároveň sme spoznali zloženie dvojíc pre play-off, ktoré štartuje najbližší víkend.

Tradične sa hrá na jeden víťazný zápas. Lídri svojich konferencií majú miestenku priamo do druhého kola. Ide o Baltimore Ravens za AFC, ktoré dosiahlo najvyšší počet výhier zo všetkých tímov (13) a San Francisco 49ers v NFC. Kalifornský tím mal zhodný počet víťazstiev (12) ako Dallas a Detroit.

Konferencia AFC

Na druhom mieste skončilo Buffalo Bills, takže ho čaká súboj so siedmym Pittsburghom Steelers. Ten preskočil Cincinnati, ktoré prekvapivo nepostupuje. Aj pre to, že sa mu počas ročníka zranil rozohrávač Burrow. Jacksonville malo všetko v poslednom kole vo vlastných rukách, ale svojimi chybami podľahlo Tennessee a sezóna pre neho končí.

Tretí Kansas City napriek horšej forme Mahomesa skončil na pomerne vysokej priečke, avšak v úvodnom stretnutí play-off vyzve Miami Dolphins. Ofenzívne nesmierne kvalitné mužstvo disponuje predovšetkým wide receiverom Tyrekom Hillom, ktorý väčšinu kariéry hrával práve za Chiefs.

Najväčšie prekvapenia sú z Clevelandu a Houstonu. Obe mužstvá po rokoch na dne NFL postúpili do vyraďovacej fázy a jedno sa teraz dostane medzi osem najlepších mužstiev sezóny. Texans sa mohli spoľahnúť na nováčika C.J. Strouda na pozícii rozohrávača, zatiaľ čo Browns ďaleko dotiahol veterán Joe Flacco, ktorý dostal šancu v závere základnej časti.

Konferencia NFC

Fanúšikovia Dallasu veria, že konečne by sa ich milovaní Cowboys mohli dočkať. Zažili veľmi dobrú základnú časť a mali rovnakú bilanciu dvanásť výhier a päť prehier ako víťaz NFC zo San Francisca alebo Detroit. Ten je veľmi pozitívnym zjavom ročníka. Výborné draftové voľby v spolupráci so skvelou formou rozohrávača Goffa prinesli úspech a tretiu priečku.

Dallas tak narazí na Green Bay Packers, ktoré sa do play-off dostalo na úkor Seattlu a New Orleans. Lions zas narazia na Los Angeles Rams. Doma sa v play-off predstavia prvýkrát od roku 1993 a do vyraďovačky postúpili premiérovo od roku 2016.

Veľký pád zažila Philadelphia Eagles. Tá dlho ašpirovala na to, aby bola najlepším tímom základnej časti, lenže potom prehrala trikrát v rade a z posledných šiestich duelov vyhrala len raz. Preto ani neovládla svoju divíziu, skončila druhá za Dallasom. Čeliť bude Tampe Bay. Tá znova ide ďalej len preto, že je najlepšia v asi najhoršej divízii NFC South.

Program prvého kola play-off

Houston Texans - Cleveland Browns (13.1. o 22:30)

Kansas City Chiefs - Miami Dolphins (14.1. o 02:00)

Buffalo Bills - Pittsburgh Steelers (14.1. o 19:00)

Dallas Cowboys - Green Bay Packers (14.1. o 22:30)

Detroit Lions - Los Angeles Rams (15.1. o 02:00)

Tampa Bay Buccaneers - Philadelphia Eagles (16.1. o 02:00)