NFL priniesla prekvapenia na úkor Eagles a Chiefs, žiarili ofenzívy Cowboys i Dolphins

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

NFL priniesla prekvapenia na úkor Eagles a Chiefs, žiarili ofenzívy Cowboys i Dolphins

San Francisco prekvapivo porazilo Philadelphiu.
San Francisco prekvapivo porazilo Philadelphiu.Profimedia
V 13. kole zámorskej NFL prekvapivo prehrali Philadelphia Eagles aj Kansas City Chiefs. Svoje nezastaviteľné ofenzívy predviedli Dallas Cowboys i Miami Dolphins. Detroit Lions potvrdil pozíciu favorita na trávniku New Orleans Saints.

Dallas Cowboys - Seattle Seahawks 41:35

Dallas triumfoval v sezóne po deviaty raz, v tejto štatistike je po Philadelphii na delenom druhom mieste. V domácom prostredí to bol veľmi zaujímavý súboj hlavne pre nestraného fanúšika. Rozohrávač Prescott hodil tri prihrávky na touchdown a Cowboys vyhrali už svoje štrnáste domáce stretnutie po sebe. 

Znova zažiaril aj kicker Aubrey, premenil štyri field góly a v tejto sezóne stále zostáva stopercentný. Bývalý hráč klasického futbalu sa vo svojej nováčikovskej sezóne nepomýlil ani raz z 26 pokusov. O jeho zaujímavom príbehu sme písali v samostatnom článku. Seahawks nepomohol ani najlepší zápas sezóny v podaní Metcalfa, ten zachytil 134 yardov pri šiestich kompletných prihrávkach.

New Orleans Saints - Detroit Lions 28:33

Detroit mal fantastický začiatok a počas necelých siedmich minút sa po troch touchdownoch dostal do vysokého vedenia 21:0, lenže potom sa akoby uspokojil a New Orleans stiahlo manko na 21:24 zo svojho pohľadu. Lions si však nenechali víťazstvo zobrať, v štvrtej štvrtine sa presadil ešte Williams.

Domáci running back Kamara skóroval dva touchdowny, jeden pridal aj Hill, ale na obrat to nestačilo. Skvelý duel odohral hosťujúci Laporta, ktorý zachytil deväť prihrávok pre 140 yardov, zaznamenal jeden touchdown a mieri za rekordom v počte zachytených yardov medzi tight endmi v nováčikovskej sezóne.

Washington Commanders - Miami Dolphins 15:45

Miami už nemá najviac bodov, pretože o štyri sú lepší hráči Dallasu (388 - 384), ale Dolphins zaznamenali siedme meranie síl tejto sezóny s viac ako 30 bodmi a tretí raz sa dostali nad 40. 

Hviezdny Tyreek Hill naďalej žiari, zaznamenal dva touchdowny a zachytil 157 yardov. Celkovo v tomto ročníku nazbieral už 1481 yardov, má nábeh na to, aby prekonal hranicu 2000, čo sa v histórii NFL na pozícii wide receivera ešte nikomu nepodarilo. Rekord drží Calvin Johnson s 1964 yardami. Raheem Mostert pre zmenu zaznamenal už 16 touchdownov. Miami má momentáne bilanciu 9-3, čo sa podarilo prvý raz od roku 2001.

Philadelphia Eagles - San Francisco 49ers 19:42

Philadelphia na domácom ihrisku prekvapivo zaznamenala svoju druhú prehru v sezóne proti San Franciscu, ktoré vyhralo svoj deviaty zápas v sezóne. Ofenzíva 49ers sa naplno rozbehla od druhej štvrtiny, odkedy zaznamenala v každej po štrnásť bodov. Tromi touchdownami sa blysol Samuel. McCaffrey nabehal 93 yardov. Rozohrávač Purdy nahádzal 314 yardov a štyri prihrávky na touchdown, San Francisco vrátilo svojmu súperovi prehru z finálového play-off konferencie NFC. 

Fanúšikovia Eagles tŕpli ešte viac, keď hviezdny rozohrávač Hurts zamieril po kontakte so súperom do šatne, ale následne sa vrátil na ihrisko. Celkovo sa postaral o 298 yardov. Philadelphia napriek druhej prehre zostáva s desiatimi víťazstvami najlepším tímom celej súťaže.

Green Bay Packers - Kansas City Chiefs 27:19

Rozohrávač domácich Love režíroval prekvapivú výhru proti Kansasu, keď sa mu podarilo skompletizovať 25 z 36 prihrávok pre 267 yardov, trikrát prihral na touchdown. Najskôr svoj prvý v kariére zaznamenal Sims, následne dva pridal Watson. Hosťom nepomohol ani skvelý výkon running backa Pacheca, ten zaznamenal 110 yardov a touchdown.

Mahomes presne prihral 21-krát z 31 pokusov, nahádzal 310 yardov, zaznamenal prihrávku na touchdown, ale aj interception. Chiefs prehrali už štvrtý duel v sezóne, ale sú jedným z najlepších tímov svojej konferencie (8-4). Green Bay vyrovnalo bilanciu na šesť výhier a šesť remíz, takže stále má dobrú šancu dostať sa do play-off. Pre Packers išlo o tretiu výhru po sebe.

Ďalšie výsledky 13. kola:

Houston Texans - Denver Broncos 22:17

New England Patriots - Los Angeles Chargers 0:6

New York Jets - Atlanta Falcons 8:13

Pittsburgh Steelers - Arizona Cardinals 3:17

Tennessee Titans - Indianapolis Colts 28:31 pp

Tampa Bay Buccaneers - Carolina Panthers 21:18

Los Angeles Rams - Cleveland Browns 36:19

Ďalší program 13. kola:

Jacksonville Jaguars - Cincinnati Bengals (5.12. o 02:15)