NFL na vďakyvzdanie bavila. Skvelé zápasy vo Philadelphii a Houstone, vysoká výhra Dallasu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

NFL na vďakyvzdanie bavila. Skvelé zápasy vo Philadelphii a Houstone, vysoká výhra Dallasu

Aktualizované
Green Bay porazil svojho tradičného súpera z Detroitu.
Green Bay porazil svojho tradičného súpera z Detroitu.Profimedia
Na tradičný americký sviatok Deň vďakyvzdania boli tri zápasy z 12. kola NFL vložené už na štvrtok. Detroit nestačil na Green Bay. Dallas doma nedal žiadnu šancu hráčom Washingtonu a San Francisco si odnieslo výhru zo Seattlu. V nedeľu bavili stretnutia vo Philadelphii a Houstone.

Philadelphia Eagles - Buffalo Bills 37:34 pp

Zápas ako na hojdačke sa hral vo Philadelphii, ktorá tentoraz nebola tým ospevovaným tímom a trápila sa v defenzíve aj ofenzíve. Napriek tomu dokázala byť súperovi stále na dostrel. Veľmi dobre hral hosťujúci rozohrávač Allen, sám skóroval dva touchdowny. Buffalo necelé dve minúty pred koncom odskočilo na tri body, ale kicker Allen až 59-yardovým field gólom poslal duel do predĺženia a svojím druhým touchdownom rozhodol hviezdny Hurts. Philadelphia ako prvý tím v sezóne vyhrala desiaty duel, pre Buffalo sa play-off čoraz viac vzďaľuje.

Houston Texans - Jacksonville Jaguars 21:24

Ďalší nesmierne zaujímavý súboj sa hral v Texase. Domáci Houston potvrdil, že to s útokom na play-off myslí vážne, ale tesne prehral. Víťazstvo Jaguars režíroval mladý rozohrávač Lawrence, ktorý nahádzal 364 yardov a zaznamenal touchdown. Za nakoniec konečného stavu mohol poslať stretnutie do predĺženia kicker Ammendola, ale chýbali mu doslova centimetre. Domáci rozohrávač C.J. Stroud, dvojka tohtoročného draftu, nahádzala 304 yardov a pridala dve prihrávky na touchdown. Momentálne má na konte 3266 yardov, čo je najviac spomedzi nováčikov. Ako prvý nováčik histórie hodil viac ako 300 yardov v štyroch stretnutiach po sebe.

Detroit Lions - Green Bay Packers 29:22

Práve tieto dva tímy sa stretli prvýkrát v histórii na Deň vďakyvzdania, bolo to v roku 1931, odvtedy proti sebe hrali v tento termín až 22-krát, čo je najviac zo všetkých. Detroit síce vstupoval ako favorit, ale deviate víťazstvo v sezóne nepridal, pretože Green Bay kontrolovalo hru a rozohrávač domácich Goff bol prakticky neustále pod tlakom.

Trikrát bol sackovaný, vždy Garym, ktorý si vyrovnal kariérne maximum. Lions ako prvý tím za 97 rokov hrali dvakrát po sebe vo štvrtok, zatiaľ čo na spomínaný sviatok zaznamenali už svoju siedmu prehru v rade.

Dallas Cowboys - Washington Commanders 45:10

Ofenzíva Dallasu znova ukázala svoju dominanciu a v domácom prostredí triumfovala jedenásty zápas po sebe. Skvelý duel odohral DaRon Bland, ktorý korunoval konečný výsledok touchdownom po tom, ako zachytil prihrávku súperovho rozohrávača. 

Išlo už o jeho piaty takýto kúsok v prebiehajúcej sezóne, čo sa ešte nikomu nepodarilo. Cowboys vyhrali ôsmy zápas v ročníku a posunuli sa na druhé miesto v konferencii NFC. Commanders sú v rovnakej divízii až na 12. priečke.

Seattle Seahawks - San Francisco 49ers 13:31

Running back Christian McCaffrey skóroval dva touchdowny a režíroval hladký triumf San Francisca. Okrem toho nazbieral 114 behových yardov, čím výrazne pomohol získať ôsme víťazstvo v sezóne. Rozohrávač Purdy síce skompletizoval len 21 z 30 prihrávok pre 209 yardov, ale stále bol na tom lepšie ako jeho náprotivok Smith (18/27, 180 yardov), ktorý bol navyše až šesťkrát sackovaný a hodil aj interception.

Ďalšie výsledky 12. kola:

Atlanta Falcons - New Orleans Saints 24:15

Cincinnati Bengals - Pittsburgh Steelers 10:16

Indianapolis Colts - Tampa Bay Buccaneers 27:20

New York Giants - New England Patriots 10:7

Arizona Cardinals - Los Angeles Rams 14:37

Denver Broncos - Cleveland Browns 29:12

Las Vegas Raiders - Kansas City Chiefs 17:31

Tennessee Titans - Carolina Panthers 17:10

Los Angeles Chargers - Baltimore Ravens 10:20

New York Jets - Miami Dolphins 13:34

Ďalší program 12. kola:

Minnesota Vikings - Chicago Bears (28.11. o 02:15)