Boston zdolal Miami a postúpil, Dallas krok od 2. kola play-off NBA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boston zdolal Miami a postúpil, Dallas krok od 2. kola play-off NBA

Jaylen Brown (vpravo) viedol Boston k postupu s 25 bodmi.
Jaylen Brown (vpravo) viedol Boston k postupu s 25 bodmi.Profimedia
Basketbalisti Bostonu Celtics postúpili do semifinále Východnej konferencie play-off zámorskej NBA. V piatom stretnutí štvrťfinále zdolali Miami Heat vysoko 118:84 a celú sériu vyhrali 4:1 na zápasy.

Boston - Miami 118:84

/stav série: 4:1 - postúpil Boston/

Jaylen Brown a Derrick White zaznamenali 25 bodov a nahradili aj zraneného Kristapsa Porzingisa. Boston položil základ úspechu už v úvodnej štvrtine, ktorú vyhral 41:23, a nakoniec uspel vo všetkých štyroch.

Celtics išli do posledného dejstva s priepastným náskokom 98:66. Tréner Joe Mazzulla tak mohol v závere nechať odpočívať svojich ťahúňov. Miami nastúpilo bez zranených Jimmyho Butlera a Jaimeho Jaqueza Jr. Boston sa v semifinále konferencie stretne s Clevelandom alebo Orlandom. Cavaliers vedú v sérii 3:2.

LA Clippers - Dallas 93:123

/stav série: 2:3/

Aj v druhom nočnom zápase sa zrodilo vysoké víťazstvo. Dallas Mavericks triumfovali na palubovke Los Angeles Clippers 123:93 a vo štvrťfinále Západnej konferencie vedú 3:2 na zápasy. Vyrovnaná bola len prvá štvrtina, ktorú vyhrali hostia 25:24.

V ich drese žiaril Luka Dončič, ktorý nazbieral 35 bodov, 10 asistencií a sedem doskokov. Nikto iný sa mu bodovo nepriblížil - hneď traja hráči zaknihovali po 15 a ďalšia trojica po 14 bodov.