Haliburton v predĺžení zariadil vedenie Indiane, Minnesota smeruje za jasným postupom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haliburton v predĺžení zariadil vedenie Indiane, Minnesota smeruje za jasným postupom

Haliburton rozhodol o tom, že Indiana sa v sérii s Milwaukee ujala vedenia.
Haliburton rozhodol o tom, že Indiana sa v sérii s Milwaukee ujala vedenia.Profimedia
Basketbalistov Minnesoty delí jedno víťazstvo od postupu do štvrťfinále play-off NBA. Vo Phoenixe zvíťazili 126:109 a v osemfinálovej sérii vedú 3:0. Indiana využila výhodu domáceho prostredia a zdolala Milwaukee 121:118 po predĺžení. Rozhodujúci kôš dve sekundy pred koncom strelil Tyrese Haliburton (24). Indiana vedie v sérii 2:1, rovnako ako Dallas, ktorý vyhral nad Los Angeles Clippers 101:90.

Phoenix - Minnesota 109:126

/stav série 0:3/

Minnesota opäť predviedla dobrú obranu, Phoenix sa v útoku presadzoval len ťažko. Timberwolves si od úvodu držali tesný náskok a keď v tretej štvrtine zapracovali v ofenzíve a vyhrali túto časť o 16 bodov, rozdiel sa navýšil na 24 bodov. Minnesotu potiahol Anthony Edwards s 36 bodmi. Bradley Beal bol s 28 bodmi najlepším strelcom Suns.

Indiana - Milwaukee 121:118 pp

/stav série 2:1/

Milwaukee opäť nastúpilo bez Giannisa Antetokounmpa a rýchlo prehrávalo o 19 bodov. Pod taktovkou Khrisa Middletona a jeho kariérneho maxima v play-off 42 bodov, respektíve Damiana Lillarda s 28 bodmi sa však Bucks vrátili do zápasu a v posledných sekundách Middleton trojkou stanovil predĺženie.

V nadstavenom čase sa schyľovalo k ďalšej remíze, no proti bol Haliburton. Rozbehol sa cez celé ihrisko, prešmykol sa medzi obrancami a strelou z hranice trestných hodov duel rozhodol. Bol u toho navyše faulovaný, premenil aj trestný hod.

"Vedel som, že budem strieľať bez ohľadu na to, čo sa stane. Urobil som to intuitívne. Videl som, že Patrick Beverley sa ma bude snažiť brániť pod clonou, a len čo otočil hlavu, zareagoval som, išiel na druhú stranu a cesta bola voľná. Potom to už bolo o tom premeniť strelu," povedal Haliburton, ktorý zaznamenal triple-double za 18 bodov, 16 asistencií a 10 doskokov. Myles Turner pridal 29 bodov.

Pre Milwaukee môže byť prehra o to bolestivejšia, že po Antetokounmpovi má zdravotné problémy aj druhá hlavná hviezda tímu Lillard, ktorý si v závere stretnutia poranil Achillovu šľachu. "Stále chcel pomôcť tímu, ale bol skôr iba návnadou. Uvidíme, ako sa nám ho podarí dať dokopy," priznal tréner Doc Rivers.

Dallas - LA Clippers 101:90

/stav série 2:1/

Dallas našiel recept na obranu Los Angeles Clippers a v prvom polčase zasmečoval do koša hneď desaťkrát, čo mal na starosti najmä nováčik Dereck Lively. Mavericks vrátane hviezd Luku Dončiča a Kyrieho Irvinga veľmi dobre bránili opory súpera, v druhej štvrtine si vytvorili rozhodujúci náskok, ktorý si postrážili až do konca.

"Všetci vidia, že sme teraz defenzívny tím. V očiach máme teraz úplne iný pohľad. Je to o tom, aby sme boli agresívni a boli agresorom, aj keď majú loptu oni," uviedol Lively. 

Dončič prispel k víťazstvu 22 bodmi, 10 doskokmi a 9 asistenciami, Irving mal 21 bodov. Na druhej strane James Harden a Norman Powell zaznamenali po 21 bodov, ale hviezdy tímu Kawhi Leonard, Paul Geroge a Russell Westbrook sa výraznejšie nepresadili. Leonard zaknihoval deväť bodov, George sedem a Westbrook dokonca len jeden bod, pričom sa nechal vylúčiť.