Dallas v NBA vyradil Clippers, skvelé predstavenie Mitchella Clevelandu nestačilo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dallas v NBA vyradil Clippers, skvelé predstavenie Mitchella Clevelandu nestačilo

Dončič sa môže tešiť na ďalšiu fázu ligy.
Dončič sa môže tešiť na ďalšiu fázu ligy.Profimedia
Basketbalisti Dallasu druhýkrát počas troch rokov a zároveň len druhý raz od majstrovského roku 2011 postúpili v NBA do 2. kola play-off. Rozhodlo o tom šieste stretnutie v ich hale v Texase, ktoré Mavs vyhrali a v sérii s Clippers zvíťazili 4:2. Donovan Mitchell (27) z Clevelandu nastrieľal 50 bodov v Orlande, jeho mužstvo však šiesty duel prehralo a o postupujúcom rozhodne až siedmy zápas.

Dallas - LA Clippers 114:101

/stav série: 4:2 - postupuje Dallas/

Mavericks pustili súpera do tesného vedenia iba raz, a to v závere prvého polčasu, no tretiu štvrtinu vyhrali 35:20 a znovu získali kontrolu nad zápasom. Irving zaznamenal 30 bodov, Dončič ich mal 28 a takisto aj 13 asistencií a 7 doskokov. Domáci vyradili Clippers v prvom kole prvýkrát z troch sérií, ktoré spolu v posledných piatich rokoch absolvovali. V utorok sa pre nich začnú boje druhého kola proti Oklahome.

"Po prvom polčase som bol fyzicky dosť unavený, ale stále to bolo stretnutie, ktoré mohol vyhrať úplne každý. V tretej štvrtine sme trafili prvých pár striel, chytili sme sa a už to nepustili," povedal Irving. "Sme nesebecký tím, to nás zdobí," dodal. 

V drese Los Angeles opäť chýbal zranený Leonard, najlepším strelcom bol s 20 bodmi Powell. Clippers vypadli v prvom kole druhýkrát za sebou.

Orlando - Cleveland 103:96

/stav série: 3:3/

Rozohrávač Clevelandu Mitchell robil, čo mohol. Trafil 22 striel z 39 pokusov, dokonca v poslednej štvrtine zaznamenal všetkých 18 bodov svojho tímu. Práve táto časť ale rozhodla o víťazovi. Cavaliers do nej vstupovali s päťbodovým náskokom, domáci Magic ju ale vyhrali 30:18 a vynútili si siedmy súboj.

"Budeme na siedme stretnutie pripravení. Doma hráme veľmi dobre, to sa len tak nezmení," vyhlásil tréner Clevelandu J.B. Bickerstaff. Jeho celok v sérii uspel na domácej palubovke vo všetkých troch zápasoch, naopak vonku všetky stratil. Siedmy duel hrali Cavaliers naposledy v roku 2018 a proti Bostonu ho zvládli.

Hnacím motorom domácich bol Paolo Banchero s 27 bodmi a 8 doskokmi, Franz Wagner mu sekundoval s 26 bodmi. "Naučili sme sa toho počas série dosť na to, aby sme vedeli, čo na súpera platí. Čo všetko je potrebné na výhru, to už vieme," povedal Banchero. Orlando bojuje o prvý postup do 2. kola nadstavby od roku 2010, keď postúpilo do finále konferencie. Siedmy stret je na programe v nedeľu.