Leverkusen uspel na pôde Rimanov a pred odvetou je vo výhodnej pozícii, remíza v Marseille

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen uspel na pôde Rimanov a pred odvetou je vo výhodnej pozícii, remíza v Marseille

Mbemba stanovil konečnú remízu v Marseille.
Mbemba stanovil konečnú remízu v Marseille.AFP
Futbalisti Bayeru Leverkusen zvíťazili v prvom semifinále Európskej ligy na pôde AS Rím. Tohtoročný majster Bundesligy je tak v prebiehajúcej sezóne naďalej nezdolaný vo všetkých súťažiach. Marseille remizoval s Atalantou.

AS Rím - Bayer Leverkusen 0:2

Leverkusen predĺžil neporaziteľnosť a navyše si vytvoril výborný náskok do odvety. Florian Wirtz zaznamenal štvrtý gól v tejto sezóne Európskej ligy a celkovo osemnásty, k tomu pridal devätnásť asistencií. Osemnástou asistenciou ho našiel krajný obranca Alejandro Grimaldo.

Bayer ostáva v tejto sezóne stále neporazený. Vyhral deviaty zápas tejto sezóny Európskej ligy, pričom dvakrát remizoval. Rimania prehrali len druhý raz z posledných 26 domácich vystúpení v tejto súťaži (19-5-2) a je na najlepšej ceste k premiérovej európskej trofeji od roku 1988.

Olympique Marseille - Atalanta 1:1

Gianluca Scamacca poslal Atalantu do vedenia šiestym zásahom v tomto ročníku EL. Stal sa iba štvrtým talianskym hráčom, ktorý v jednej sezóne Európskej ligy strelil päť alebo viac gólov. Pred ním to dokázali Giuseppe Rossi (11), Mario Balotelli (6) a Ciro Immobile (8).

Za domácich vyrovnal obranca Chancel Mbemba. Africký obranca skóroval šiesty raz za Marseille v európskych súťažiach, čím prekonal rekord klubu, ktorý doteraz držal spoločne s ním Taye Taiwo.