De Gea sa chce po roku bez angažmánu vrátiť, prioritou je španielska liga

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De Gea sa chce po roku bez angažmánu vrátiť, prioritou je španielska liga

Kam pôjde De Gea teraz?
Kam pôjde De Gea teraz?Profimedia
David De Gea (33) patril k najlepším brankárom planéty, ale posledné roky v Manchestri United mu nevyšli podľa plánu a už takmer rok je bez zmluvy. Skúsený gólman plánuje návrat, ideálne ale do španielskej najvyššej súťaže.

De Gea je produktom Atlética Madrid a dlho bol lídrom Manchestru United aj španielskej reprezentácie. V posledných rokoch však predvádzal čoraz častejšie chyby a všetko vyvrcholilo po minulej sezóne, keď v Anglicku nedostal nový kontrakt.

Tridsaťtriročný De Gea prišiel na Old Trafford v roku 2011 z Los Colchoneros a za červených diablov odohral celkovo 545 zápasov, pričom od Petra Schmeichela prevzal klubový rekord so 181 čistými kontami. So svojimi spoluhráčmi získal jeden ligový titul, raz triumfoval v Európskej lige a FA Cupe a dvakrát sa tešil zo zisku Ligového pohára.

O De Geovom návrate na scénu sa špekulovalo už počas jesene a o jeho príchode rokoval dokonca Betis, ktorého záujem pretrváva. Vylúčený nemusí byť ani návrat do Atlética, keďže dlhoročná opora Jan Oblak nezažíva najlepší rok a vedenie sa údajne pohráva s myšlienkou predaja slovinského reprezentanta.

Samotný De Gea v zime odmietol ponuky zo Saudskej Arábie a neúspešne sa oňho uchádzal aj Nottingham. Aj po odchode z Manchestru United zostáva v Anglicku a udržiava si kondíciu tréningom v Altrinchame, ktorý hrá piatu najvyššiu súťaž.