Návrat po deviatich mesiacoch. Courtois nastúpi v základe Realu Madrid

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat po deviatich mesiacoch. Courtois nastúpi v základe Realu Madrid

Belgičan sa opäť hlási do služby.
Belgičan sa opäť hlási do služby.Profimedia
Belgický futbalový brankár Thibaut Courtois (31) sa po deväťmesačnej pauze vráti do brány Realu Madrid. Po zotavení sa z dlhodobého zranenia nastúpi v sobotu v domácom ligovom stretnutí proti Cádizu, potvrdil pred zápasom tréner Carlo Ancelotti (64).

Courtois vynechal celú sezónu pre zranenie väzov v kolene, ktoré utrpel v auguste minulého roka. V marci sa vrátil do tréningového procesu, no privodil si ďalší úraz kolena a podstúpil druhú operáciu v priebehu ôsmich mesiacov. Teraz už je úplne fit.

"Áno, Thibaut je v poriadku. Zajtra bude hrať po dlhej absencii. Teší sa, že nastúpi a my sme nadšení, že sa vracia," vyhlásil Ancelotti, ktorého tím vedie La Ligu päť kôl pred koncom s 11-bodovým náskokom. Už v sobotu môže Real oslavovať svoj 36. titul v histórii, ak zdolá Cádiz a Girona oberie o body v tabuľke druhú Barcelonu.

Courtois už s tímom trénuje niekoľko týždňov a s výpravou cestoval aj na prvý duel semifinále Ligy majstrov na ihrisku Bayernu Mníchov (2:2). Napriek tomu tréner belgickej reprezentácie Domenico Tedesco nedávno vyhlásil, že s ním nepočíta do nominácie na tohtoročné ME v Nemecku. Belgičania začnú európsky šampionát 17. júna duelom proti Slovensku, v E-skupine sa stretnú aj s Rumunskom a Ukrajinou.