Rodrigues už nie je hráčom Slovana, s klubom sa dohodol na rozviazaní kontraktu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rodrigues už nie je hráčom Slovana, s klubom sa dohodol na rozviazaní kontraktu

Rodrigues v Slovane dohral.
Rodrigues v Slovane dohral.Profimedia
Úradujúci slovenský majster Slovan Bratislava sa dohodol na rozviazaní zmluvy s útočníkom Gersonom Rodriguesom (28). Klub o tom informoval na svojom webe.

Luxemburský reprezentant prišiel do Bratislavy pred začiatkom jarnej časti na ročné hosťovanie s opciou z tímu Dynamo Kyjev. V belasom sa naposledy predstavil ešte v polovici marca v pohárovom zápase s Podbrezovou, odvtedy už do hry nezasiahol.

"S Gersonom Rodriguesom sme dnes sfinalizovali dohodu o rozviazaní zmluvy. Mrzí ma, že to takto dopadlo. Je to nesporne kvalitný futbalista. Talent či kvalita však nestačia, ak chýbajú ďalšie vlastnosti, ktoré sú kľúčové v profesionálnom futbale – disciplína, profesionalizmus, životospráva. Žiaden hráč nikdy nie je viac než tím a klub. Hľadali sme možnosti ako sa korektne dohodnúť na predčasnom ukončení Gersonovho pôsobenia, čo sa nám aj podarilo. Gerson bol u nás na hosťovaní, nie na trvalý transfer, preto sme to mohli vyriešiť tak, aby tým klub netrpel," povedal Ivan Kmotrík ml., generálny riaditeľ Slovana.

Rodrigues odohral za belasých osem zápasov a strelil päť gólov. Jeho pôsobenie však sprevádzali problémy. V marci dostal v Luxembursku podmienečný trest odňatia slobody na 18 mesiacov a peňažnú pokutu vo výške 1 500 eur. Obvinenia sa týkali domáceho násilia voči jeho bývalej partnerke i dvoch konfliktov na verejnosti. Skutky sa mali stať v marci 2019, júni a novembri 2022. Okrem 1 500 eur musí zaplatiť aj odškodné obetiam, dovedna vyše 3 700 eur. Po marcovom asociačnom termíne sa nevrátil včas do klubu a bol vyradený z kádra.