Ďalšia rana v boji o TOP 4. Stratili sme vieru, musím to zmeniť, hlási Postecoglou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšia rana v boji o TOP 4. Stratili sme vieru, musím to zmeniť, hlási Postecoglou

Postecoglou prevzal zodpovednosť za prehru Spurs
Postecoglou prevzal zodpovednosť za prehru SpursAFP
Premier League v stredu videla londýnske derby na pôde Chelsea, kde domáci zdolali Tottenham. Tréner hostí Ange Postecoglou (58) pripustil, že jeho zverenci po prehre už pomaly stratili vieru v postup do Ligy majstrov.

Spurs potrebovali na Stamford Bridge vyhrať, aby v boji o umiestnenie v TOP 4 zmenšili odstup od štvrtej Aston Villy. Tento scenár sa však nekonal, mužstvo pod vedením austrálskeho kouča utrpelo tretiu ligovú prehru za sebou. O všetkom podstatnom rozhodli presné zásahy ChalobahaJacksona.

Piaty Tottenham tak zaostáva za Villans o sedem bodov, do konca sezóny mu zostávajú ešte štyri zápasy, zatiaľ čo zverenci Unaia Emeryho majú k dispozícii už len tri. Postecoglou priznal, že jeho hráči už nehrajú s takou sebadôverou, aká ich sprevádzala predtým. Ich nádej na Ligu majstrov sa vytráca.

Chelsea - Tottenham 2:0

"Nebolo to dosť dobré a musím za to prevziať zodpovednosť, je to na mne. Som manažér a ja som ten, kto ich tam stavia. Keď sme podali taký výkon ako v prvom polčase, znamenalo to, že moje posolstvo sa nedostalo k hráčom," vyjadril sa hosťujúci lodivod.

Rozhodujúce boli opäť problémy Tottenhamu s bránením vyložených šancí. "Mám pocit, že sme trochu stratili vieru a presvedčenie v náš futbal a je na mne, aby som to zmenil," vysvetlil bývalý kormidelník Celticu.

"Nebolo to o tom, že sme inkasovali prvý gól, ale o našom prístupe k futbalu. Ani zďaleka sme neboli dosť dobrí. Už nejaký čas sa trochu trápime, je to súčasť našej výzvy a rastu. Musíme ísť na ihrisko a podávať výkony, niekedy sa však musíte uskromniť. Dnes sme boli slabí," uviedol po zápase.

Skleslý Postecoglou reagoval aj na otázku, či sa snaha Spurs dostať sa do prvej štvorky skončila. "Neviem, ako odpovedať na tieto otázky. Dnes sme boli slabí, aký má zmysel rozmýšľať o niečom inom? Neexistuje žiadny hlavný vzorec. Budeme tvrdo pracovať a uistíme sa, že to zvládneme. Mojou zodpovednosťou je zabezpečiť, aby sme nabudúce hrali lepšie," uzavrel.

Postavenie Tottenhamu v tabuľke Premier League.
Postavenie Tottenhamu v tabuľke Premier League.Flashscore