Luton doma nedokázal poraziť Everton, boj o záchranu sa zamotáva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Luton doma nedokázal poraziť Everton, boj o záchranu sa zamotáva

Luton si rozdelil body s Evertonom.
Luton si rozdelil body s Evertonom.Profimedia
Futbalisti Lutonu remizovali v 36. kole anglickej Premier League s Evertonom a ostávajú na 18. priečke tabuľky, ktorá znamená zostup. Liverpoolsky klub sa nachádza na 15. pozícii.

Luton - Everton 1:1

Everton zaradil do základnej jedenástky deväť Angličanov. Posledných 45 zápasov, keď mal tím Premier League v jedenástke viac ako 9 anglických hráčov, viedol Sean Dyche (41-krát v Burnley, 4-krát v Evertone). 

Hostí poslal do vedenia v prvom polčase z pokutového kopu Dominic Calvert-Lewin, ktorý strelil svoj siedmy gól v sezóne. Everton sa dlho netešil, už o sedem minút neskôr vyrovnal Elijah Adebayo, ten zaznamenal jubilejnú desiatu trefu, čo znamená, že Luton má po 37 rokoch aspoň dvoch hráčov, ktorí majú v prvoligovej sezóne na konte 10 alebo viac zásahov (takisto Carlton Morris).

Zápas priniesol aj štatistickú kuriozitu - Luton v tejto sezóne skóroval aj inkasoval v 29 z 36 zápasov Premier League, čo je spolu so Swindonom Town v ročníku 1993/94 a Southamptonom (1994/95) spoločný rekord všetkých tímov v tejto súťaži.

Luton sa môže už v sobotu nechať preskočiť hráčmi Burnley, ktorých čaká zápas s Newcastlom. Rovnaký počet bodov ako domáci má aj 17. Nottingham (26), ktorý má taktiež stretnutie k dobru.