Nellis nasleduje Wojnara, posilnil extraligové Vítkovice

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nellis nasleduje Wojnara, posilnil extraligové Vítkovice

Kanaďana čaká nová kariérna výzva.
Kanaďana čaká nová kariérna výzva.Profimedia
Kanadský hokejista Anthony Nellis po dvoch sezónach strávených v HK Spišská Nová Ves zamieril do českej extraligy. Dvadsaťdeväťročný útočník bude od nasledujúceho ročníka obliekať dres HC Vítkovice.

Nellis sa výraznou mierou podieľal na historickej sezóne Spišiakov, v ktorej rysy postúpili do finále play-off Tipos Extraligy, no v ňom podľahli Nitre 0:4 na zápasy. Nellis odohral v priebehu dvoch sezón na Spiši 100 stretnutí v základnej časti a nazbieral 67 bodov (38+29).

Zahraničné čistky vicemajstra. Na Spiši končí až šesť legionárov

Ďalších 26 duelov pridal v play-off, pričom v tohtoročnej vyraďovačke bol so siedmimi gólmi najlepší strelec svojho tímu. Do ostravského klubu zamieri spolu s Nellisom aj Vlastimil Wojnar, tréner Spišskej Novej Vsi.

"Prichádza k nám poctivý a pracovitý hráč, ktorému sa v uplynulých sezónach darilo na Slovensku a teraz chce dokázať svoje kvality v českej extralige. Určite je pre nás výhoda, že hral pod naším novým koučom Wojnarom, takže tréneri vedia, aký je Anthony charakterovo a čo od neho môžu očakávať," uviedol pre klubový web športový riaditeľ Vítkovíc Roman Šimíček.