Carolina a Colorado postupujú do druhého kola, Nashville s Torontom odvrátili vypadnutie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Carolina a Colorado postupujú do druhého kola, Nashville s Torontom odvrátili vypadnutie

Carolina pomerne hladko vyradila NY Islanders.
Carolina pomerne hladko vyradila NY Islanders.Profimedia
Hokejisti Colorada vyhrali v zámorskej NHL na ľade Winnipegu 6:3 a postúpili do semifinále play-off Západnej konferencie. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy triumfovali 4:1 a v ďalšej fáze narazia na lepšieho z dvojice Dallas a Vegas. Postup z prvého kola si zaistila aj Carolina, ktorá zdolala New York Islanders taktiež 6:3 a 4:1 na zápasy. V semifinále Východnej konferencie ju čaká víťaz základnej časti New York Rangers.

Boston - Toronto 1:2 pp

/stav série 3:2/

Boston mal pred vlastnými fanúšikmi možnosť spečatiť postup do ďalšieho kola, ale tento mečbal nedokázal využiť. Toronto poslal do vedenia obranca McCabe, na ktorého zásah reagoval Frederic. Na ďalší gólový moment čakali fanúšikovia až do predĺženia. V ňom rozhodol mladý útočník Matthew Knies.

Hostí podržal brankár Joseph Woll s 27 zákrokmi a 96,4-percentnou úspešnosťou. Torontu sa podarilo zvíťaziť aj bez ťahúňa Austona Matthewsa, autora najväčšieho počtu gólov v lige v základnej časti (69). Center vynechal pre chorobu aj záverečné dejstvo predošlého zápasu, ktorý jeho tím prehral 1:3.

Carolina - NY Islanders 6:2

/stav série 4:1, postupuje Carolina/

Hurricanes stratili na konci prostredného dejstva dvojgólové vedenie. Kľúčové pre nich boli následne dva góly v priebehu ôsmich sekúnd – v 45. minúte prišiel najprv víťazný v podaní Jacka Druryho, nadviazal naňho Stefan Noesen. Presný zásah na 4:3 vsietil Drury z ľavého kruhu po zablokovanej strele spoluhráča Bradyho Skjeiho.

Ďalší gól padol po kikse brankára hostí Semjona Varlamova, ktorý poslal puk spoza brány priamo do cesty Noesena. Ich nadchádzajúci súper vyradil v úvode play-off Washington Capitals so Slovákom Martinom Fehérvárym jasne 4:0 na zápasy.

Winnipeg - Colorado 3:6

/stav série 1:4, postupuje Colorado/

Colorado trikrát vyhrávalo o jeden gól, ale Winnipeg zakaždým dokázal vyrovnať. To sa zmenilo počas tretej tretiny, v ktorej sa dva razy po sebe presadil fínsky útočník Mikko Rantanen, pridal aj jednu asistenciu a nasmeroval Colorado do druhého kola.

Na konečných 6:3 upravil dve sekundy pred koncom do prázdnej bránky Josh Manson. Brankár Alexandar Georgijev vykryl 33 striel a mal 94,4-percentnú úspešnosť zákrokov. Ďalší úspešní strelci hostí boli Valerij Ničuškin, Jakov Trenin a Artturi Lehkonen. Ich tím vyhral po úvodnej prehre v play-off štyri zápasy v rade.

Vancouver - Nashville 1:2

/stav série 3:2/

Domáci ľad na ukončenie prvého kola nevyužil ani Vancouver, ktorý prehral s Nashvillom 1:2 a vedie 3:2 na zápasy. Všetky góly padli v záverečnom dejstve a ako prví skórovali domáci. Vedenie im však vydržalo len zhruba štyri minúty - v presilovke vyrovnal Roman Josi a v 53. minúte zariadil triumf Alexandre Carrier.