Gólový Pekarčík pri výhre v play-off USHL, brankár Urban oporou semifinálového triumfu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gólový Pekarčík pri výhre v play-off USHL, brankár Urban oporou semifinálového triumfu

Urban podržal svojich spoluhráčov.
Urban podržal svojich spoluhráčov.Profimedia
V semifinále USHL zaknihoval Juraj Pekarčík (18) gól, ktorým pomohol k výhre tímu Dubuque. Brankár Samuel Urban (18) bol oporou výhry mužstva Sioux City. Jozef Viliam Kmec (20) si v nadstavbovom stretnutí WHL pripísal asistenciu, jeho Prince George ale v treťom semifinálovom dueli neuspel a v sérii prehráva 1:2.

Portland - Prince George 4:1

/stav série: 2:1/

Prvý duel semifinále WHL vyhrali Cougars doma jednoznačne 5:0, nasledujúce dva ale do víťazného konca nedotiahli. Kmec zaznamenal v treťom pokračovaní gólovú asistenciu v 56. minúte, ktorá viedla k jedinému zásahu hostí. Slovenský obranca si v zápase pripísal aj mínusový bod. Hrdinom bol strelec hetriku Marcus Nguyen, kanadský útočník sa stal režisérom triumfu Portlandu.

Pekarčík sa vo vyraďovacej časti USHL presadil druhýkrát. Svojou trefou prekonal krajana Šichabutdina Gadžieva, ktorý bol už v 22. minúte vystriedaný. Slovenský útočník otváral skóre druhého súboja semifinálovej série s Muskegonom. Jeho Fighting Saints nakoniec vyhrali 4:3 a ujali sa vedenia 2:0 na zápasy

Lepší výkon podal iný slovenský gólman Samuel Urban, keď 33 zákrokmi potiahol Sioux City k výhre 4:1 na klzisku klubu Fargo Force. Peter Císar vo farbách domácich nebodoval. Stav druhej semifinálovej série USHL je vyrovnaný 1:1.