Lehečka v Madride skolil antukového kráľa Nadala a zahrá si o prvé semifinále na Masters

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka v Madride skolil antukového kráľa Nadala a zahrá si o prvé semifinále na Masters

Lehečka sa teší z veľkého úspechu.
Lehečka sa teší z veľkého úspechu.AFP
Jiří Lehečka (22) pokračuje v Madride v jednom zo svojich najlepších turnajov a navyše si v osemfinále pripísal veľmi cenný skalp. Najlepší Čech v rebríčku zdolal po setoch 7:5, 6:4 antukového kráľa a päťnásobného šampióna Rafaela Nadala (37), ktorý sa domácej tisícke predstavil posledný raz. Rodák z Mladej Boleslavi zabojuje o svoje premiérové semifinále na podnikoch Masters proti nasadenej trojke Daniilovi Medvedevovi (28).

Nadal – Lehečka 5:7, 4:6

Jiří Lehečka absolvuje v Madride svoj prvý podnik po viac ako mesačnej pauze spôsobenej zranením chrbta. Napriek tomu si pripísal možno svoj vôbec najcennejší skalp v kariére a jeden z najlepších doterajších výsledkov. Po dvojsetových výhrach nad Hamadom Medjedovičom a Thiagom Monteirom nepovolil set ani najúspešnejšiemu hráčovi na antuke všetkých čias Rafaelovi Nadalovi v búrlivej atmosfére pod zatiahnutou strechou.

Najlepší Čech v rebríčku ATP sa od začiatku prezentoval agresívnym výkonom a dlho mu trvalo, kým vycentroval mieridlá a začal sa presadzovať aj na returne. Zatiaľ čo Nadal si až do stavu 5:5 hájil servis bez väčších problémov, Lehečka musel trikrát poriadne zabrať. V šiestom geme prehrával 0:30, v ôsmom čelil brejkbalu a v desiatom stratil náskok 40:0. Rodák z Mladej Boleslavi však získal posledných desať fiftýnov a po zhruba hodine sa ujal vedenia.

Zostrih zápasu.
Flashscore

Do druhej sady vstúpil najlepším možným spôsobom a za stavu 2:0 bol trikrát jednu loptičku od náskoku dvoch brejkov. O dve šance sa však sám pripravil a Nadalovi už znova zobrať servis nedokázal. Náskok brejku ale uhájil a po dvoch hodinách sa mohol aj vďaka podaniu, ktoré mu celý zápas fungovalo, radovať.

"Znamená to pre mňa veľmi veľa. Som neskutočne šťastný, že som vôbec mohol zdieľať kurt, takú arénu a taký moment s hráčom ako je Rafa. Atmosféra bola neskutočná a on ukázal, že je to neskutočný hráč a pre mňa je to ďalší zo splnených snov a zážitok na celý život," vyhlásil český tenista.

Pozápasový rozhovor s Lehečkom.
Flashscore

Lehečka, ktorý v januári v Adelaide slávil svoj premiérový triumf na hlavnej tour, sa bude vo štvrtok usilovať o svoje piate kariérne semifinále na najvyššom okruhu a prvé na akciách väčších ako ATP 500. Vo štvrťfinále turnajov série ATP Masters 1000 je druhýkrát, tento rok v Indian Wells podľahol dominujúcemu Jannikovi Sinnerovi.