Alcaraz hetrik na domácom Masters v Madride nedokoná. Vo štvrťfinále padol s Rubľovom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz hetrik na domácom Masters v Madride nedokoná. Vo štvrťfinále padol s Rubľovom

Carlos Alcaraz nevyhrá Masters v Madride po tretí raz.
Carlos Alcaraz nevyhrá Masters v Madride po tretí raz.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) tretí rok po sebe neovládne domáci antukový turnaj Masters 1000 v Madride. Tento rok španielsky mladík vypadol už vo štvrťfinále s Andrejom Rubľovom (26), s ktorým prehral 6:4, 3:6, 2:6. Ruský tenista si o finále zahrá s Taylorom Fritzom (26), alebo Frannciscomm Cerúndolom (25).

Rubljov - Alcaraz 4:6, 6:3, 6:2

Carlos Alcaraz vynechal Masters v Monte Carle a päťstovku v Barcelone pre svalové zranenie pravého predlaktia. Prvé tohtoročné antukové podujatie odohral na domácej pôde v Madride, kde obhajoval tituly z predchádzajúcich dvoch ročníkov a po mesačnej pauze skončil na rakete štvrtého súpera.

Španiel, ktorý v nedeľu oslávi 21. narodeniny, neuspel vo štvrťfinále proti Andrejovi Rubľovovi. O šesť rokov starší Rus otočil nepriaznivý vývoj a pripísal si druhé víťazstvo v ich druhom vzájomnom stretnutí. To prvé sa odohralo "len" pred rokom na exhibícii v Abú Zabí.

Najdôležitejšie momenty zápasu

Rubľov otočil zápas s Alcarazom.
Flashscore

Alcaraz síce získal prvý brejk v šiestej hre a zabezpečil si úvodný set, ale v ďalšom priebehu nepremenil ani jeden zo siedmich brejkbalov. Sám musel niekoľkokrát bojovať o svoje podanie, trikrát ho neudržal a po dvoch hodinách prehral 6:4, 3:6, 2:6.

Alcaraz hral v Madride štvrtýkrát v kariére a premožiteľa našiel druhýkrát. Jediný predchádzajúci neúspech utrpel pri svojom debute v roku 2021 proti Rafaelovi Nadalovi. Tento rok hral na svojom šiestom turnaji, pričom do finále sa dostal iba pri úspešnej obhajobe titulu v Indian Wells.

Rubľov pricestoval do Madridu so sériou štyroch prehier, no teraz vyhral rovnaký počet zápasov za šesť dní a prvýkrát sa v španielskej metropole dostal do semifinále.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

"Dnes ma veľakrát zachránilo moje podanie. Kľúčové však bolo, že som počas celého zápasu zostal pokojný. Nepovedal som ani slovo, hoci som prehrával. To bol kľúč k tomu, že som s pribúdajúcim časom podával čoraz lepšie, na začiatku mi servis nefungoval tak dobre," komentoval Rubľov, ktorého v marci v semifinále v Dubaji diskvalifikovali za nadávky na rozhodcu.

"Keď som pomýšľal na dobrý začiatok sezóny, tak som šesť týždňov nevyhral. Je lepšie na to nemyslieť. Každý hráč si prechádza takýmito momentmi a najdôležitejšie je ďalej pracovať," dodala svetová osmička.