Rekordný polčas Messiho v MLS, podpísal sa pod šesť gólov i premiérový hetrik Suáreza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rekordný polčas Messiho v MLS, podpísal sa pod šesť gólov i premiérový hetrik Suáreza

Messi asistoval pri prvom hetriku Suáreza v MLS.
Messi asistoval pri prvom hetriku Suáreza v MLS.Profimedia
Lionel Messi (36) prežíva neuveriteľný štart do novej sezóny MLS. Hviezdny Argentínčan stihol v zámorskej súťaži počas ôsmich zápasov zaznamenať 10 gólov a 13 asistencií, výraznú časť z toho pritom zvládol v zápase s New Yorkom Red Bulls.

Kapitánovi Interu Miami stačil na jeden zásah a päť presných prihrávok iba druhý polčas, čo je samo o sebe unikátom. Podpis pod šiestimi trefami, z ktorých tri zaknihoval jeho obľúbený kolega Luis Suárez, z neho navyše urobil rekordéra Major League Soccer.

Inter Miami - NY Red Bulls 6:2

Miami nezvládlo prvý polčas na domácom trávniku Chase Stadium podľa predstáv. Messi a jeho tím išli do kabín s jednogólovým mankom. Druhá polovica však bola iným príbehom. Hneď v 48. minúte vyrovnal Matias Rojas, už o malú chvíľu poslal Inter do vedenia práve argentínsky majster sveta.

Asistenciu si Messi následne pripísal aj pri druhom góle paraguajského krídelníka Rojasa, ktorý prišiel na ihrisko až po prestávke. Priebežné vedenie 3:1 vo zvyšku stretnutia zvýšil premiérovým hetrikom v zámorí Suárez - všetky góly pritom niesli rekordný podpis Lionela Messiho.

Bývalý hráč Barcelony či PSG sa ako prvý futbalista v histórii MLS podieľal na šiestich góloch v jednom zápase, pričom jedinečný je aj počet jeho piatich prihrávok na gól. Kozmetickú úpravu skóre z pohľadu Red Bulls urobil v úplnom závere Emil Forsberg, ktorý prišiel do USA v zime po 10 sezónach v Lipsku.