Weiss naznačil odchod zo Slovana. Mužstvo potrebuje oživiť, toto už stačiť nebude

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Weiss naznačil odchod zo Slovana. Mužstvo potrebuje oživiť, toto už stačiť nebude

Weiss po prehre v Podbrezovej naznačil, že Slovan možno opustí.
Weiss po prehre v Podbrezovej naznačil, že Slovan možno opustí.TASR
Slovan si v predstihu zabezpečil majstrovský titul, ale odvtedy trikrát po sebe prehral. To sa mu v najvyššej súťaži stalo ešte na jar 2017. Spokojný s tým nie je ani tréner Vladimír Weiss st. (59), ktorý o tom otvorene rozprával na tlačovej konferencii po stretnutí v Podbrezovej. Weiss st. už niečo podobné zažil - ešte s Petržalkou v ročníku 2004/2005. Tá vtedy ovládla ligu a do soboty bola posledným majstrom, ktorý ťahal v najvyššej súťaži za kratší koniec v troch prípadoch v rade.

Železiari, naopak, na jar vyhrali dokopy iba tri zápasy, z toho dva proti belasým. Najskôr ich vyradili vo štvrťfinále Slovenského pohára a uspeli takisto v sobotu, čím ukončili svoju najhoršiu sériu v najvyššej súťaži. Prehrali až deväť duelov po sebe a nevyhrali jedenásťkrát v rade.

Podbrezová - Slovan 2:1

"Nemôžeme byť spokojní s výsledkom. Hra nebola úplne zlá, ale nemali by sme prehrať v Podbrezovej. Domáci ukončili sériu na náš účet. Nemôžeme dostať za stavu 1:1 po štandardke druhý gól, keď sme v druhom polčase kontrolovali hru. Takýto zápas nesmieme prehrať," hodnotil Vladimír Weiss.

Weiss naznačil odchod

Podľa jeho slov sa mužstvo za danej situácie motivuje veľmi ťažko: "Rozumiem hráčom, že už sú majstri, že im chýba motivácia. Je to realita. Mužstvo si zaslúži doposiaľ za sezónu môj obdiv, ale v budúcej musia prísť zmeny. Buď odídem ja, čo je jedna z možností, ale rozprával som s majiteľom klubu a vyšlo by ho to draho, pretože musí nakúpiť hráčov," prezradil.

"Či tu zostanem, alebo nie, mužstvo potrebuje zmeny, potrebuje oživiť, potrebuje mladšiu krv. Hráči ako Kucka, Kašia alebo Kankava sú stále kvalitní, ale už asi nebudú hrať toľko zápasov. Musí prísť oživenie mužstva. Slovan má svoje ciele, toto už v novej sezóne stačiť nebude. Rád by som pokračoval v práci, ale musí to mať rozumné mantinely a rozhodnutia," nadviazal Weiss.

Konečne výhra, ale po najslabšom výkone

Oveľa väčšia spokojnosť panovala na strane Podbrezovej. Tá po výhre túžila o to viac, že počas negatívnej série zväčša nehrala zle, lenže zakaždým doplatila na nevyužité šance a potom inkasovala.

"Som rád, že negatívnej sérii je koniec. Nebudem sa o tom obšírnejšie vyjadrovať, aké na to boli dôvody. Jednoducho sa stala. Verím, že z toho vyjdeme silnejší," tvrdí tréner Roman Skuhravý.

"V prvom polčase sme nepúšťali súpera k strelám až na Barseghjana, ktorý mieril do žrde. Po výmene strán zmenil Slovan organizáciu hry vďaka príchodu mladého Vlada Weissa. Využíval medzipriestory, ale až v poslednej dvadsaťminútovke, keď nám evidentne dochádzali sily, sa dokázal dostávať viac pred bránu a zaslúžene vyrovnal," hodnotil.

Hrdinom tímu sa stal obranca Mário Mrva, ktorého víťazný gól bol jeho prvým v sezóne a takisto vo farbách Podbrezovej.

"Som rád, že to po štandardnej situácii parádne trafil. Dlho nehral, toto mu pomôže nabrať sebavedomie. Vážim si výhru, no paradoxne sa dostavila po herne najslabšom výkone v jarnej časti," dodal český lodivod.