Šokujúce vypadnutie Philadelphie, historická výhra Detroitu, Dallas znova rýchlo končí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šokujúce vypadnutie Philadelphie, historická výhra Detroitu, Dallas znova rýchlo končí

Aktualizované
Philadelphia končí už v prvom kole play-off.
Philadelphia končí už v prvom kole play-off.Profimedia
V prvom kole play-off zámorskej NFL sa zrodilo prekvapenie na úkor Dallasu, ktorý nestačil na Green Bay. Detroit vyhral prvý zápas vyraďovacej fázy po 32 rokoch, zatiaľ čo Kansas City v štvrtom najchladnejšom stretnutí histórie vyradil Miami. Šokujúco končí aj Philadelphia.

Houston Texans - Cleveland Browns 45:14

Súboj dvoch najprekvapivejších účastníkov tohtoročného play-off mal jasný priebeh. Mladý rozohrávač Stroud pokračuje v skvelej nováčikovskej sezóne. Vo svojom prvom stretnutí v rámci vyraďovačky nazbieral 274 yardov a nehodil ani jedno interception. Zároveň sa stal najmladším quarterbackom, ktorý vyhral play-off stretnutie v NFL (22 rokov a 102 dní).

Kansas City Chiefs - Miami Dolphins 26:7

V Kansase sa hral štvrtý najmrazivejší zápas v histórii NFL, teplota klesla pod mínus 21 stupňov celzia, čo hráčom zo slnečného Miami rozhodne nesvedčalo, a tak po dobrej sezóne Dolphins končia už v prvom kole play-off, zatiaľ čo Kansas odčinil horšie výsledky zo záveru základnej časti. Domáci rozohrávač Mahomes nazbieral 262 yardov, pričom kicker Butker premenil štyri field góly, a tak obhajca prvenstva z predošlého ročníka mieri ďalej. Miami nevyhralo na štadióne Kansasu od novembra 2011 a na víťazstvo v play-off čaká od decembra 2000.

Dallas Cowboys - Green Bay Packers 32:48

Rozohrávač hostí Jordan Love prihral na tri touchdowny a zariadil prvú domácu prehru Dallasu od prvého kola sezóny 2022, teda šestnásť stretnutí. Cowboys tak znova končia veľmi rýchlo a ich dlhočizné čakanie na úspech pokračuje napriek tomu, že základná časť bola veľmi dobrá. Hviezdny Prescott hodil dvakrát interception, pričom znova potvrdil, že v kľúčových fázach nie je tým pravým lídrom. Texaský tím čaká na výhru v Super Bowle už 28 rokov. Doma prehrávali na konci prvého polčasu 0:27 a aj keď sa s duelom niečo snažili urobiť, tak to nestačilo. Green Bay sa tak postaral o najväčšie prekvapenie úvodného kola play-off. Na AT&T Stadium neprehrali ani raz zo šiestich duelov.

Detroit Lions - Los Angeles Rams 24:23

Detroit potvrdil, že práca organizácie prináša výsledky a tým zatiaľ najväčším je prvá výhra v play-off po 32 rokoch. Naposledy Lions zdolali v januári 1992 hráčov Dallasu, odvtedy deväťkrát prehrali a až 22-krát do vyraďovačky ani nepostúpili. Rozohrávač Goff však zdolal svoj bývalý tím, s ktorým raz hral Super Bowl. Zároveň išlo iba o druhú výhru Detroitu v play-off od roku 1957, keď tento klub vyhral celú NFL.

Buffalo Bills - Pittsburgh Steelers 31:17

Buffalo zasypala veľká vrstva snehu a diváci na tribúnach hľadali svoje sedačky. Na hracej ploche potvrdili Bills pozíciu favorita a postúpili ďalej. Rozohrávač Allen prihral na tri touchdowny.

Tampa Bay Buccaneers -Philadelphia Eagles 32:9

Philadelphia mala úvod sezóny vynikajúci, pretože dlho bola najlepším tímom súťaže, ale v závere základnej časti začala strácať a nakoniec končí už v prvom kole play-off, keďže šokujúco vypadla s Tampou Bay. Na pôde floridského tímu skórovala iba deväť bodov, pričom domáci rozohrávač Mayfield nazbieral 339 yardov a prihral na tri touchdowny. 

Program 2. kola play-off:

Baltimore Ravens - Houston Texans (20.1. o 22:30)

San Francisco 49ers - Green Bay Packers (21.1. o 02:15)

Detroit Lions - Tampa Bay Buccaneers (21.1. o 21:00)

Buffalo Bills - Kansas City Chiefs (22.1. o 00:30)