Rekordný Leverkusen bližšie k finále EL. Motivovať hráčov nebolo ťažké, priznáva Alonso

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rekordný Leverkusen bližšie k finále EL. Motivovať hráčov nebolo ťažké, priznáva Alonso

Bayer zdolal Rimanov po dvoch dekádach.
Bayer zdolal Rimanov po dvoch dekádach.Reuters
Leverkusen v prvom semifinálovom dueli Európskej ligy vyhral na pôde AS Rím. Tréner Xabi Alonso (42) uviedol, že bolo ľahké motivovať hráčov k tomu, aby zo seba vydali to najlepšie, pred odvetou však zostávajú opatrní.

Góly WirtzaAndricha zabezpečili novopečeným bundesligovým šampiónom dvojgólový náskok pred odvetným súbojom s minulosezónnym vicemajstrom EL z Ríma. Neporaziteľnosť Bayeru vo všetkých súťažiach sa predĺžila už na 47 zápasov.

"Robili sme dobré prechody, akonáhle bol otvorený priestor a mali sme ho dostatok, nasadenie a disciplína hráčov boli fantastické. Stále je však pred nami ešte jeden zápas," vravel Alonso.

AS Rím - Leverkusen 2:0

"Tento systém sme používali už predtým, najmä preto, že máme hráčov, ktorí môžu hrať na rôznych postoch. Dnes bol herný plán celkom jasný a naozaj sme podali výkon na veľmi vysokej úrovni. Mohli sme dať aj viac gólov. Ale aby som bol spravodlivý, skórovať mohol aj súper. Výsledok mohol byť trochu iný, ale je to spravodlivé. Nebolo ťažké hráčov motivovať," vysvetlil lodivod hostí.

Leverkusen vyhral prvé stretnutie s rímskym AS po takmer 20 rokoch, keďže v októbri 2004 v skupinovej fáze Ligy majstrov zdolal doma tím z hlavného mesta Talianska 3:1. Odvtedy v piatich vzájomných zápasoch Nemci nevyhrali.

"Bol to opatrný zápas, boli sme inteligentní a vyspelí. Oni mali svoje šance, náskok nám dodal viac sebavedomia, aby sme si mohli plniť svoje veci počas držania lopty a aj bez nej. Vpredu máme rýchlych hráčov. V druhom polčase sme nič nevypustili - vedeli sme, že ak budeme opatrní a solídni, naše príležitosti prídu. Tím našiel správny kompromis," uviedol španielsky kormidelník a dodal:

"Výsledok 2:0 je dobrý, ideme domov spokojní, ale opatrní. To, čo predvádzame v tomto ročníku, je vynikajúce. Máme kvalitných hráčov s veľmi vysokým nasadením, najťažšie je byť konzistentný. Nechceme sa zastaviť, chceme takto pokračovať až do konca sezóny."

Rekordná séria Bayeru sa neskončila aj vďaka tomu, že v sobotu zaznamenal ďalší z neskorých vyrovnávajúcich gólov, keď remízu so Stuttgartom zachránil v 96. minúte Andrich. Pred domácou odvetou s Rimanmi čaká zverencov Alonsa duel vo Frankfurte.

Najbližší zápasový program Leverkusenu.
Najbližší zápasový program Leverkusenu.Flashscore