Majstrom je ich rival, prišli aj o 2. miesto. Musíme zmeniť množstvo vecí, priznáva Xavi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Majstrom je ich rival, prišli aj o 2. miesto. Musíme zmeniť množstvo vecí, priznáva Xavi

Barcelona zaváhala v ďalšej ligovej bitke.
Barcelona zaváhala v ďalšej ligovej bitke.AFP
Tréner Barcelony Xavi Hernandéz (44) sa vyjadril, že jeho tím musí v budúcej sezóne zmeniť veľmi veľa. Uviedol tak aj v súvislosti s tým, že po prehre Blaugranas v Girone sa z majstrovskej trofeje v La Lige môže tešiť rival z Realu Madrid.

Los Blancos zdolali Cádiz 3:0. V ten istý večer sa potom Barcelona predstavila na ihrisku Girony a prehrou v katalánskom derby nechcene spečatila titul Realu. Okrem toho tiež prišla aj o druhú priečku v tabuľke, na ktorú sa po priamom súboji prepracovli práve Gironistas. 

"Musíme pokračovať v projekte, prvé minúty boli skvelé," povedal Xavi pre DAZN a pokračoval: "Budeme bojovať ďalej, v budúcej sezóne musíme zmeniť obrovské množstvo vecí."

Girona - Barcelona 4:2

Barcelona proti domácim dvakrát stratila vedenie. V druhom polčase dokonca inkasovala dva góly v priebehu dvoch minút a z náskoku 2:1 bola zrazu strata 2:3. "Stratili sme kontrolu nad zápasom, dôvodom sú hrubé chyby, ktoré sa na tejto úrovni nemôžu stávať, hovorili sme o tom, ale stále sa to opakuje," vravel Xavi.

"Je to škoda, potápame sa pri každej negatívnej situácii. Takto sa nedá súťažiť. Odovzdali sme zápas, je to zhrnutím sezóny," dodal lodivod katalánskeho giganta. Jeho mužstvo prehralo v ligovej sezóne 2023/24 oba zápasy s Gironou rovnakým skóre a v rámci La Ligy ho dvakrát porazil aj samotný Real.

Káder čakajú ešte štyri ligové vystúpenia - domáce strety s Realom Sociedad a Rayom Vallecano budú predelené duelmi na ihriskách Almeríe a Sevilly.

Barcelona ešte bude bojovať o druhé miesto.
Barcelona ešte bude bojovať o druhé miesto.Flashscore