Flashscore zostava 9. kola nadstavby Niké ligy: Yapi zostrelil Spartak a priblížil DAC k Európe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 9. kola nadstavby Niké ligy: Yapi zostrelil Spartak a priblížil DAC k Európe

Yapi opäť zažiaril vysokým hodnotením.
Yapi opäť zažiaril vysokým hodnotením.TASR
Zloženie ideálneho tímu predposledného kola nadstavby Niké ligy patrilo zväčša hráčom tímov zo spodnej polovice tabuľky. Najlepšie hodnotený hráč sa však našiel v Dunajskej Strede. Dvoch zástupcov ponúkli tímy Ružomberka, Skalice a Michaloviec a až trio klubových reprezentantov má v zostave Trenčín.
Ideálna zostava 9. kola nadstavby Niké ligy podľa Flashscore.
Ideálna zostava 9. kola nadstavby Niké ligy podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Dominik Ťapaj (Ružomberok) 8,1

Na ružomberského gólmana v predchádzajúcom stretnutí s Trnavou mierili iba dva priame strelecké pokusy - jeden zneškodnil a druhý skončil za jeho chrbtom. Liptáci tak so Spartakom prehrali 0:1. Teraz si Ťapaj výrazne vylepšil svoje renomé, proti snahe Žilinčanov úspešne zakročil až osemkrát a dlho držal nažive nádej mužstva na tri body. V 88. minúte ho však prekonal Jambor. Brankár Ružomberka mal aj tak veľký podiel na tom, že tím kouča Smetanu proti šošonom bodoval.

Obrancovia

Mário Mrva (Podbrezová) 7,5

Hodnotenie beka železiarov sa skladalo z rovnakých číslic ako v ostatných dvoch prípadoch, tentokrát však boli v obrátenom poradí. Po dvoch známkach 5,7 sa Mrva po strete so Slovanom mohol tešiť nielen z troch bodov, ale aj víťazného zásahu na 2:1. Na súťažný gól čakal od 4. septembra 2022, keď sa ešte vo farbách Ružomberka presadil do siete Trnavy. Podbrezová sa radovala po deviatich prehrách v rade a jedenástich kolách bez trojbodového zápisu.

Matej Hradecký (Skalica) 8,2

Po Mrvovi sa ďalším obrancom s rozhodujúcou trefou pri svojom mene stal Hradecký. Dvadsaťdeväťročný bek rozlúskol meranie síl s Košicami už v 44. minúte, keď sa pred vlastnými fanúšikmi postaral o jediný presný zásah celého duelu. Sezónu začal vo fínskom SJK, v zime sa sťahoval na Záhorie a toto je preňho najlepšie individuálne hodnotenie v aktuálnom ročníku.

Romaric Yapi (Dunajská Streda) 8,9

Druhýkrát nastúpil po zmene strán, druhýkrát bol najlepšie hodnoteným mužom zápasu. Francúzsky futbalista v službách tímu zo Žitného ostrova si po zápase v Podbrezovej pripísal vydarené vystúpenie aj v domácom súboji so Spartakom. DAC zdolal trnavského protivníka 1:0 a na listine strelcov svietilo iba jedno meno - Romaric Yapi. Legionár tak posunul Dunajskú Stredu na druhú priečku tabuľky.

Stredopoliari

Krištof Domonkos (Ružomberok) 8,2

Okrem kolegu Ťapaja z brány bol základným kameňom k remíze so Žilinčanmi aj gól Domonkosa. Dvadsaťpäťročný stredopoliar sa presadil krásnou ranou z priameho kopu v prvom polčase minútu po vylúčení Stojčevského. Na ligovú trefu čakal takmer na deň presne deväť mesiacov. So známkou 8,2 bol najlepším hráčom stretnutia.

Artur Gajdoš (Trenčín) 7,7

Trenčania z ôsmeho miesta ešte nevzdali boj o lepšie umiestnenie. Na Sihoti privítali banskobystrickú Duklu, práve tá sa nachádza na priečke s číslom sedem. Na svojej pôde jej však AS nedovolil skórovať, dvakrát sa presadil a zvíťazil. Na druhom góle Trenčína sa asistenciou podieľal Gajdoš a svoju sezónnu bilanciu v Niké lige si vylepšil na 5+4.

Martin Mášik (Skalica) 7,7

Po gólovom hrdinovi Hradeckom získal v dueli s Košičanmi najvyššiu známku práve Mášik. Na ihrisku vydržal do 76. minúty, no svojím výkonom a štatistikami si aj bez gólu či asistencie vyslúžil slušné hodnotenie. V tomto smere to bolo jeho maximum sezóny 2023/24. Už dlhšie je pomerne jasné, že so Skalicou obsadí deviatu pozíciu.

Matúš Marcin (Michalovce) 7,7 

Na Zemplíne je najúspešnejším strelcom, no k najlepším patrí aj v poradí ligových kanonierov. Marcin pečatil triumf 3:0 nad Zlatými Moravcami svojim desiatym tohtosezónnym gólom a pred posledným kolom stráca lídrov Barseghjana a Polievku dva zásahy. Oveľa viac sa však bude sústrediť na tímový úspech v Košiciach. Michalovčanom stačí 18. mája v metropole východu na definitívu záchrany a vyhnutie sa baráži aj remíza.

Útočníci

Chinoso Emeka (Trenčín) 8,1

Emeka v závere ligového ročníka páli ostrými. Po prekonaní gólmanov zo Skalice a Michaloviec zaťažil aj konto Banskej Bystrice. Nigérijský útočník sa proti Dukle presadil krátko po polhodine hry. Neskôr sa ukázalo, že práve jeho trefa bola tou víťaznou. Aj vďaka jeho gólu Trenčania ešte živia šancu na zisk siedmej priečky.

Enzo Arevalo (Michalovce) 8,1 

Po spomínanom Marcinovi je druhým najlepším strelcom michalovského mužstva práve Enzo Mauro Arevalo Acosta. Španielsky útočník si k tomuto postu pomohol dvomi ranami do siete ViOn-u, obe zaknihoval už v prvom polčase a Zemplínčanov nasmeroval za viac než dôležitými tromi bodmi. Podobnú produkcia by od neho spoluhráči určite radi prijali aj v poslednom kole v Košiciach.

Njegoš Kupusovič (Trenčín) 7,7 

Trio Trenčanov v ideálnom tíme 9. kola nadstavbovej časti Niké ligy doplnil srbský hráč s ofenzívnymi povinnosťami. Na gól kolegu Emeku nadviazal Kupusovič v 74. minúte stretu s Duklou a takisto prispel k tomu, že Banská Bystrica je od AS vzdialená len na rozdiel dvoch bodov. Pre rodáka z Bijeljiny to bol ôsmy ligový zásah sezóny.

Hráč kola: Romaric Yapi 

Proti Podbrezovej zažiaril najmä vysokým hodnotením, doma v súboji s Trnavou sa zaskvel už aj gólovo. Rodák z Évry druhýkrát v rade odohral druhú 45-minútovku a znova získal najlepšiu známku spomedzi všetkých protagonistov zápasu. Trénerovi Xiscovi Muňozovi sa voľba francúzskeho hráča opäť vyplatila. Španielsky kouč by si určite želal, aby sa niečo podobné podarilo jeho mužstvu i Yapimu aj v poslednej bitke v Žiline, kde pôjde o miestenku do predkola EKL.